Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

jan w.

zorgt voor partner met dementie

Het is mijn echtgenote en ondanks haar dementie hou ik van haar, ik verzorg haar liever thuis dan dat ze in een home zou zijn. Voor mij zijn die homes vergeetputten ne verloop van tijd als de dementerende meer en meer vergeetachtig word verminderd door gaans het bezoek aan hen met als reden ze weten het toch niet meer dat we geweest zijn.

Update van 19/9/15

Zij is uitgedoofd,
zoals een stoomlocomotief
waar men geen kolen meer
op het vuur gedaan heeft.

Mensen met dementie die doven langzaam uit, zowel geestelijk als lichamelijk.


3 | mensen      0 | Reacties

Update van 18/9/15

Op 16/08 om 6.30H heeft mijn vrouw het tijdelijke met het eeuwige geruild. De laatste 10 dagen was ze opgenomen in het H. Hart ziekenhuis te Leuven tot dan toe was ze altijd bij mij. Mijn grootste troost is dat ik die zondag morgen bij haar sterfbed aanwezig was.


3 | mensen      0 | Reacties

Update van 23/6/15

Vandaag samen met de mensen van de dagopvang naar Scherpenheuvel geweest.


2 | mensen      0 | Reacties

jan w. liet een reactie achter

Als het weer het toelaat gaan we nog iedere zondag naar Turnhout.
Ze gaat nu ook twee maal in de week naar de dagopvang in Holsbeek, ze gaat er graag naar toe, ze zit daar tussen andere mensen en dat doet haar goed.


Update van 23/6/15

Op deze dag van de mantelzorger wens ik alle mantelzorgers het beste toe.


2 | mensen      0 | Reacties

Update van 27/1/15

Gisteren is mijn vrouw voor de vierde maal naar de dagopvang geweest, tot nog toe bevalt het haar schijnbaar nogal. Dat geeft mij enkele uren ademruimte en kan ik in de zomer terug wat fietsen.


2 | mensen      0 | Reacties

jan w. liet een reactie achter

Eens het weer beter wordt gaan we terug naar Turnhout in het week end.


Guido V. liet een reactie achter

Jezelf zeker niet opsluiten Jan. Sociale contacten zijn zo belangrijk. Naar buiten.....hup....


jan w. liet een reactie achter

Bedankt voor uw reactie; in de zomer ( tot nu toe )gaan we regelmatig naar het stadspark van Turnhout naar de treintjes. We zijn nog altijd lid van de stoomgroep en zijn er nog altijd welkom. Hopelijk kunnen we het volgende zomer ook nog doen.
Groetjes
Jan.


Guido V. liet een reactie achter

Bedankt voor het hartje Jan. Alle begrip voor je situatie. Thuis gaat het meer om lichamelijk falen. Alles de rolstoel. Transfers met een tillift. Drie maal daags verpleging etc.... Maar verstandelijk is alles nog ok. Wij kunnen nog buiten hetzij met de rolstoel en we moeten wel altijd tijdig terug binnen zijn.
Eén goede raad, sluit jezelf niet op!! Dat is niet vol te houden. Zoek steun om uzelf soms ook iets te kunnen gunnen. Groetjes en moed.


Update van 29/12/14

K' zal blij zijn als deze (feest)dagen door zijn, iedereen wenst ons een vrolijk kerstfeest en vragen daarna hoe het geweest is. Maar niemand denkt eraan dat men met een dementerende niet zomaar ergens naar toe kan gaan en de rest van de familie die vieren onder hun. Voor ons zijn het gewone dagen onder ons beide met een stukje taart. Idem voor nieuwjaar.


2 | mensen      0 | Reacties

annie v. liet een reactie achter

ik zorg ook helemaal alleen (zonder familie) voor mijn moeder, omdat ik de zorg in een home vreselijk vind en dementerenden er gewoon aan hun lot worden overgelaten..en ze zullen toch niet vertellen hoe ze behandeld worden, want alles weer vergeten..en bezoek zal mijn mama ook al niet kriijgen, tenzij van mij, want je kan er toch geen gesprek meer mee voeren...


jan w. liet een reactie achter

Bedankt voor uw reactie. Dat is ook de reden waarom ik haar bij mij houd, maar het wordt wel steeds zwaarder en vroeg of laat zal ik het niet meer aankunnen en dat besef doet mij het meeste pijn, ten slotte wordt ik ook ouder ik ben nu 71 en zij 81.


Moni D. liet een reactie achter

Gelukkig zijn er nog mensen zoals jij. Hou ze liefst thuis en als het moeilijk wordt, denk dat er een tijd komt waarin je niet meer kunt zorgen omdat ze er niet meer zijn. Dat helpt om verder te kunnen! In gestichten zijn dementen "vergeten mensen". Vreselijk!
Hou goede moed