Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Moni D.

zorgt voor moeder met dementie

Omdat het mijn moeder is. Ze heeft vroeger voor ons gezorgd en nu moeten wij ook eens terugdoen. Samen hebben we een belofte afgelegd aan man en vader. Deze zorg en belofte mogen we niet nakomen wegens familieproblemen.

Ann P. liet een reactie achter

ja ik had ook belofte gedaan aan mijn vader 12jaar geleden toen hij overleed ik heb altijd voor mama gezorgd
en zo'n 8 jaar geleden werd dementie vast gesteld ik heb voor haar zes jaar intesief kunnen zorgen dag en nacht zodanig dat ik er onder uit ging sedert 9 april is zij nu in rusthuis waar ze heel goed verzorgt wordt maar jandorie het schuldgevoel dat ik heb kun je niet beschrijven
had zelf gedacht aan haar terug naar huis te halen maar iedereen ook de arts rade het af.
nu ga ik zo vaak ik kan haar bezoeken en ze begint haar draai goed te vinden iedereen is er ook echt behulpzaam. daarom wil ik de mensen van het rusthuis in Nieuwpoort de Zathe heel graag bedanken voor alle steun die we krijgen


Update van 23/5/18

Door een hartje van "Geertrui kwam ik hier weer eens terecht Mijn moeder is na 5 vreselijke jaren in een rotdinges gelukkig heel onverwachts gestorven. Maar wat ik verwacht had is nu aan het komen. De nalatenschap is een hel aan het worden. Haar spullen staan hier nog thuis, net zoals ze het gewild had. Maar nu vraagt men me om hier binnen te mogen en te inzage. Maar dat betekent ook dat men me kan aanvallen tot het fysieke toe. Bijna 6 jaar heb ik niet in mijn eigen huisje kunnen doen wat ik wilde doen. Nu dat ze rustig overleden is mag ik dat nog altijd niet. En niemand kan me blijkbaar helpen.

Door alle problemen en ook van andere mantelzorgers heb on ontdekt dat er heel veel nood aan is aan een contactgroep voor ons, mantelzorgers. Die is er sinds januari 2018.

Kom maar eens kijken, los de 3 vragen volledig in en je bent lid! Hier proberen we elkaar te helpen en te steunen. Er is van alles en er volgen nog een aantal zaken. Hieronder is de link.

https://www.facebook.com/groups/160773761227739/?ref=group_header
8 | mensen      0 | Reacties

aniana s. liet een reactie achter

Navraag gedaan: dagopvang kost hier 25€ per dag plus vervoer (met dienstencheques) De mutualiteit komt maar 5€ tussen en dat is voldoende om het vervoer te betalen. Dus per dag komt dat neer op 25€, voor ons is dat niet financieel haalbaar. Per maand zou dat een goede 500€ kosten en dit is meer dan de helft van mijn moeders pensioen. De verwarming moet hier minstens 25° staan, want mijn moeder heeft het altijd koud (zelfs in de zomer bij een hittegolf). Dat is enorm duur! Mijn moeder gaat wel naar de OKRA (een keer per 2 maanden) Dat is haar enige sociale contact en ik heb helemaal geen sociaal contact. Weken gaan hier soms voorbij zonder dat we "iemand" zien. En als er "iemand" komt dan is het de huisdokter en ja eigenlijk komt er verder niemand..... De verpleegster komt niet meer, ik doe weer alles zelf.


aniana s. liet een reactie achter

Lieve Moni, dank u voor je reactie.
Gelukkig is mijn mama (nog) niet dement, maar wel chronisch ziek - invalide. Ze weet nog heel goed hoe het met haar gesteld is.
Veel sterkte voor jou en je mama. XXX


Cornelia C. liet een reactie achter

Dank je wel voor de lieve reactie. Wens jou ook alle sterkte toe. X


Update van 17/11/14

Na een week zeuren om de urine op te vangen heb ik het gisteren zelf gedaan. Zoals verwacht positief en opgestuurd. Zal weer infectie zijn en alarm. Pfff, gestichten...


2 | mensen      0 | Reacties