Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

annie v.

zorgt voor moeder met dementie

Nu mijn vader overleden is, kan ik als enig kind mijn zo lieve mama (is helemaal niet lastig, maar superlief) niet aan haar lot als dementerende overlaten ; toch is het erg zwaar aangezien ik verder geen familie meer heb en ook nog halftijds ga werken. En de oppasdienst is fel overroepen.

Update van 30/5/18

Sinds een goed jaar verblijft mijn mama nu in een wzc. De zorg was echt onmogelijk geworden voor mij. Maar ze is nu enorm snel achteruit gegaan. Toch verwacht men van je dat je enkel bezoeker bent en je niet inlaat met de zorg. Het ziekenhuisdenken is toch nog heel sterk aanwezig in rusthuizen en is zeker niet bevorderlijk om de bewoners er een thuisgevoel te geven. Echt inspraak krijgen is vrijwel onmogelijk. En de meeste bewoners met dementie krijgen zelfs (bijna) nooit bezoek!


8 | mensen      0 | Reacties

Anette B. liet een reactie achter

Ik begrijp je heel goed en twijfel soms of ik het volhoud met twee dementere ouders, zonder familie, maar je gaat door, dag per dag. Ik denk dat dit de enige manier is en wens je alvast veel sterkte toe en hoop dat er toch mensen zijn met wie je eens kan babbelen over de situatie en die je weer moed geven en misschien ook enkele tips toevertrouwen die het een klein beetje gemakkelijker kunnen maken.


aniana s. liet een reactie achter

Veel sterkte! Amai, u gaat nog deeltijds werken. Dat moet zwaar zijn. Bedankt trouwens voor je hartje en reactie. Ik zie het al wat beter zitten (was depressief eind vorig jaar 2014), maar ik heb nieuwe moed gekregen. Het is toch mooi, hé van ons (mantelzorgers), dat we zo voor onze ouders/partner/... zorgen.


Cornelia C. liet een reactie achter

Hoi, heb gereageerd, maar zag dat het onder mijn naam stond terwijl het misschien hier had moeten staan ? Dit is nog nieuw, maar kijk even bij mij ? Thx


Cornelia C. liet een reactie achter

Hoi, herken een aantal dingen in deze situatie. Veel sterkte.


Flora H. liet een reactie achter

Hoe komt het dat mensen met dementie zo vlug vergeten zijn?


jan w. liet een reactie achter

Ik weet wat het is, sta er praktisch ook alleen voor en ik wil haar ook niet naar een home doen,(de ene home zal wel wat beter zijn dan de andere maar die zijn gewoonlijk volzet.) Ik noem die homes vergeetputten, op de kinderen na (alhoewel sommige er na een tijd de brui aangeven) komt de rest van de familie niet meer op bezoek met als reden morgen weten ze het toch niet meer.