Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

aniana s.

zorgt voor moeder met chronische ziekte

zorgt voor mijn hoogbejaarde moeder

Selina de J. liet een reactie achter

Leven zonder je geliefde is als leven in slavernij, ik ben gekomen om alle glorie terug te geven aan heer Bubuza, de toverspreider voor het herenigen van mijn man en ik, ik ben 12 jaar getrouwd en mijn huis was tot voor kort heel vredig en mooi toen mijn man begon te vrouwiseren, ik probeerde met hem te praten, maar er veranderde niets, ik wilde mijn huwelijk opgeven en een echtscheiding opgeven toen ik een vriend tegenkwam die me voorstelde aan heer Bubuza de betovergieter, ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn problemen. Hij vertelde me dat hij me zal helpen en dat mijn man bedelend bij me terugkomt, ik voorzag in de dingen waar Heer Bubuza om vroeg en het was precies 14 uur nadat de spreuk was uitgesproken en mijn man huilend thuiskwam en me smeekte hem te vergeven, in het begin leerde ik dat hij een grapje maakte, ik vergaf hem en het geluk in mijn huis werd weer hersteld, mijn man is nu een veranderde man en ik ben erg gelukkig, allemaal dankzij Lord Bubuza. neem vandaag nog contact met hem op voor hulp via WhatsApp::( +1 505 569 0396 ) of e-mail::
( lordbubuzamiraclework@hotmail.com ).


Lode V. liet een reactie achter

Ik geef je een hartje om je te steunen op de moeilijke momenten. Sterkte! Lode


Godelieve M. liet een reactie achter

Hallo, ik vind dat je mooi werk doet. Het financiele gesukkel is jammer , dat zou toch beter kunnen in Belgie...Zo weini g sociaal contact is ook niet fijn. Ik zou ook graag contact hebben met andere mantelzorgers om eens samen een uitstap te plannen met onze moeders ; dan sta je er niet zo alleen voor.


Update van 03/6/15

Nieuwe foto geplaatst: mama zit te wachten op het busje om naar het dagcentrum te gaan.


2 | mensen      0 | Reacties

Update van 11/5/15

Ben een drietal weken volledig ingestort: kon niets meer, was volledig op. Mama gaat nu naar een dagopvang, voorlopig, zodat ik mijn batterijen weer wat kan opladen. Ik hoop voor nog een paar weken, want financieel is het heel zwaar. Het was kiezen tussen dagopvang en familiale hulp in huis. We hebben voor de dagopvang gekozen, mama gaat graag en komt zo nu ook eens in contact met mensen van haar leeftijd. Jammer dat het zo duur is!


2 | mensen      0 | Reacties

aniana s. liet een reactie achter

Oei, dagopvang kost hier zo'n 25€ per dag plus nog het vervoer (met dienstencheques). De CM komt maar 5€ intussen dus komt overeen met hetgene we zouden betalen voor het vervoer. Blijft over 25€ per dag / 5dagen / 4 weken = 500€ Dat is meer dan de helft van mijn moeders pensioen. De rekeningen: verwarming, elektriciteit, water, telefoon, verzekeringen, .... moeten ook nog betaald worden, plus eten, kledij, medicamenten etc. Neen, niet haalbaar voor ons. Ze kan wel eens een namiddag naar de OKRA (film, dia's, optreden, ...) zo om de twee maanden een keer. Dat is het enige sociale contact voor mijn moeder en ik heb helemaal geen sociaal contact.


Update van 16/4/15

Ongelooflijk, maar na een zware operatie in december, is mijn moeder er traagjes weer bovenop gekropen. Aan de ene kant moet ik toch wel erkennen hoe sterk ze is! Aan de andere kant zou er in juli weer een operatie geplant worden. Gaat ze het opnieuw halen, gaat de operatie blijven meeslaan? Weer onzekerheden en angst voor de nabije toekomst. Terzelfdertijd ben ik 3 maanden ook niet goed geweest, maar nu, met andere medicatie gaat het ook stilletjes aan beter.


2 | mensen      0 | Reacties

Moni D. liet een reactie achter

Beste Ann

Waren er maar meer mensen met jouw instelling! Dan was de wereld veel mooier en vooral aangenamer voor iedereen. Probeer je moeder maar thuis te houden en als het echt niet meer gaat, geef ze maar pillen zodat ze de vreselijke lijdenseinde van dementie niet mee hoeft te maken. Stuur haar in geen geval naar een gesticht want dat is het vreselijkste wat een mens mee kan maken. Ik ben zelf mantelzorger van een zwaar dementerende ouder die altijd bij me gewoond heeft. Tot de rest ermee ging moeien en ouder in gesticht (van het ergste van ergste) plaatste. Ik hoef niet te vertellen dat ouder heel ongelukkig is. Het is een vergeten mens geworden, wachtend op hun dood die helaas te lang duurt... Marc, ik zou maar eens eerst een paar maanden verblijven in zo'n gesticht, dan zul je wel anders kraaien!
Ann, ik ken ondertussen alles wat hiermee te maken heeft. Dagopvang kost 19€, je krijgt 15€ terug van mutualiteit. Dus schiet et 4€ over om te betalen. Dat is echt niet veel want te kost je minder als je thuis blijft (eten, drinken, was, plas, verwarming, ...). Familiehulp zou ik ook niet inschakelen want dat zijn "mollen" voor OCMW's. Als die iets zien, briefen ze het door. Dus privacy is volledig weg ondanks de wetgeving. Maar er zijn anderen mogelijkheden die bijna niets kosten.


Cornelia C. liet een reactie achter

Amaai Ann, dat is nogal wat, wat hier te lezen staat. Ben onder de indruk van wat je doet, maar hoop tevens toch, dat er op een of andere manier wat hulp voor je geregeld kan worden. Die verdien je nl heel zeker. Dank je voor je reactie. Onze problemen lijken,
naast de jouwe, plots minder ernstig. Veel sterkte.


Update van 12/1/15

Ik heb een foto geplaatst van 50 jaar geleden. Hier is mijn moeder 40 jaar en mijn vader 34 jaar. Een jaar later werd ik geboren. Jammer genoeg 6 jaar later is mijn vader gestorven. Mijn moeder wordt dit jaar 90, maar ik moet tegen iedereen zeggen dat ze maar 80 wordt. ;-) dus ssssst!


1 | mens      0 | Reacties

Brigitte C. liet een reactie achter

Ann, ik draag je een warm hart toe. Wij hebben het financieel ook niet breed. Mijn moeder gaat 2 dagen in de week naar een dagcentrum, opdat ik ook even tijd heb voor mezelf, om mezelf te herbronnen...soms is dat gewoon de hele dag slapen....Maar het is altijd trachten de eindjes aan elkaar te knopen aan het eind van de maand. Dure medicatiekosten, incontinentiemateriaal, dure hospitalisatieverzekering,.....ik hoef het jullie niet uit te leggen hé. Voor de rijken zijn er inderdaad méér oplossingen zoals poetshulp, familiehulp.....maar financieel is dit hier ook onmogelijk. het is keuzes maken dikwijls....afwegen wat belangrijker is.....Ik heb die 2 dagen echt nodig voor mezelf....Vandaar de optie van het dagcentrum twee keer per week. Het kost per maand evenveel als de huur die ze vroeger moest betalen...En ze krijgt er drinken, middagmaal, koekje, incontinentiemateriaal...voor die vaste prijs per dag. Dat is dan ook weer een dag dat ik even géén middag moet maken voor haar en mij.....ik eet gewoonlijk dan een boterham, maak geen warm eten voor mezelf. Ik bewonder je voor alles wat je doet voor je moeder! Daarom een extra hartje van mij voor jou xxx


Update van 11/1/15

Ik krijg toch al een beetje meer hoop. Op het eind van vorig jaar, met al dat gedoe van Kerst en Nieuw, voelde ik me depressief worden en zag het niet zo goed meer zitten, maar nu zie ik het al beter zitten. Allee, nooit de moed opgeven! :-)


1 | mens      0 | Reacties

Update van 11/1/15

Verrassing! We hebben eindelijk erkenning voor hulpbehoevende ontvangen. Ik hoop op toch een beetje hulp van poetshulp te krijgen. Jammer genoeg staat onze kelder onder water en dit zal ook een flinke duit kosten, maar we kunnen niet anders omdat het voor onze "gezondheid" niet goed is. Vocht die omhoog stijgt en kan schimmelvorming ontstaan. Voor mijn mama zou een longontsteking nefast zijn.


1 | mens      0 | Reacties

aniana s. liet een reactie achter

Lieve mensen, bedankt voor je hartjes en voor de reacties. Pas wanneer je zelf mantelzorger bent, weet je wat het is. Helaas woon ik in een omgeving waar veel "ratracers" wonen en die beseffen niet wat het inhoud om mantelzorger te zijn. Daarom krijg ik soms negatieve commentaar omdat ik (ja, idd) veel thuis ben; Ze denken dat ik ganse dagen niets doe, maar ik doe net alles nog zelf: ik heb geen poetshulp, ik maak nog op de ouderwetse manier eten (= alles vers) elke dag, en in de zomer maai ik zelf het gras omdat mijn mama graag in de tuin zit (als het goed weer is natuurlijk) Mijn vader is overleden toen ik 5 jaar was, hij is net geen 40 jaar geworden, en ik heb dezelfde handicap (gelukkig is de medische wetenschap al gevorderd zodat ik langere levensverwachtingen heb dan hem) Ik ben 48 jaar. Dank u allemaal. Groetjes, Ann


Lucienne S. liet een reactie achter

Ann
Kom je ook niet in aanmerking voor familiehulp? dat word berekend naar je inkomen en graad van handicap,toch eens achter luisteren misschien.
Zelf heb ik daar goede ervaringen mee.
Groetjes en sterkte gewenst. Lucienne


andre v. liet een reactie achter

Ann s
Met veel respect schenk ik U ook een HEEL WARM HARTJE toe. Iemand zoals jij verdiend
dit dan ook . Wij hebben het financieel ook niet makkelijk maar alle baten helpen.
<wees optimist en vertrouw op Hierboven .Als U de uitzending van koppen van 18/12
gezien hebt, dan weet U hoe wij tegen alles aanzien. Ik wens je veel sterkte toe en vergeet nooit dat er nog mensen zijn die h et veel slechter hebben dan wij.
Vriendschappelijke groeten van André V.


Marleen V. liet een reactie achter

Ann, bedankt voor je hartje dat je me gaf!
Zelf ben ik ook 66 % invalide en zorg voor mijn schoonbroer die bijna blind is......., om zelf nog wat zin in mijn leven te hebben, ik wil ook voor hem zorgen tot het einde.....
Ik heb zelf 3 tantes van 90 in een RVT en je kan er niet over spreken, ik zelf wil er ook niet naartoe.....
Veel moed bij het zorgen voor je mama, ik verloor de mijne toen ik 5,5 was!


aniana s. liet een reactie achter

Marc D. zie reactie hierboven: financieel niet haalbaar, noch voor mijn moeder, noch voor mezelf. Om hulp vragen bij mutualiteit? Daar sturen ze je van het kastje naar de muur. IK ZORG VOOR MIJN MOEDER TOT IK ZELF DOODVAL! Iedereen mag ons dan wel in de steek laten: ik laat mijn moeder niet in de steek! Annie V. dagcentrum is te duur voor ons.


Update van 29/12/14

We leven onder de financiële armoedegrens en moeder naar een rusthuis doen is geen optie, ook al omdat dan mijn invaliditeitsuitkering als alleenstaande ontoereikend is. En de mutualiteit? Haha, die doen niets! Zoals ik al zei: geen geld, geen rechten. Naar een dagcentrum is ook financieel niet haalbaar. Enkel de thuisverpleegster is "gratis", de rest kunnen we ons niet veroorloven. We leven nog zoals 50 jaar geleden: sukkelen.


1 | mens      0 | Reacties

Marc D. liet een reactie achter

Beste Ann en Annie, stap naar je mutualiteit en spreek eens openhartig met de verantwoordelijke van thuiszorg en vraag aub om hulp! En ja, als de zorg voor je zwaar wordt em dat je niet veel hulp krijgt van andere mantelzorgers of vrijwilligers dan wordt het tijd dat je beslissingen moet nemen hoe hard en hoe zwaar ze ook zijn. Bij jullie beiden zou ik niet aarzelen om moeder naar een woon en zorgcentrum te brengen. Het klinkt heel hard maar wat heeft je moeder aan een dochter die de zorg niet meer aankan. Voel je helemaal niet schuldig dat je deze beslissing moet nemen, want het zal je niet helpen.


annie v. liet een reactie achter

Beste Ann

Ik deel helemaal je ervaring. Ik ben ook enig kind zonder familie en zorg voor mijn zwaar dementerende mama. Die externe zorg is inderdaad ook volgens mij enorm overroepen..ik doe haar naar de dagopvang, maar dat is enkel op werkdagen van 9 tot 4u ; daarna is er niets, ook niet in de weekends. Als er al eens een thuisoppas zou willen komen de zorg overnemen, en ze horen dat mijn ma zelfs niet meer alleen naar het toilet kan gaan, haken ze gewoon af...en die externe vrijwilligers weten natuurlijk ook dat er met mijn mama geen gesprek meer mogelijk is, al is ze wel superlief en braaf..