Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Marleen V.

zorgt voor familielid met chronische ziekte

André 75 jaar is voor 80 % blind, na operatie prostaatkanker, kan niet meer alleen wonen daarom besloten we in samenspraak met mijn zoon en zijn dochter dat het beter was om hem bij mij in huis te nemen. Je kan niet verlangen van je kinderen dat ze stoppen met werken om voor hun ouder te zorgen. André is de broer van mijn man.

Erwin N. liet een reactie achter

Zie mijn voorstel onder 'Forum' mantelzorg en werk. Yes, we can!


Marc V. liet een reactie achter

Fijn dat gij voor uw schoonbroer zorgt . Bij thuiszorgwinkel is geschikt en soms bijzonder confortverbeterend materiaal te vinden. Laten nagaan indien het 80 % blind worden misschien iets te maken heeft met kataract. Dit laatste is relatief gemakkelijk te verhelpen met een kleine maar precieze ingreep. Wat ik voor mezelf mocht ervaren.

Marleen V. liet een reactie achter

Marc, André kunnen ze niet méér helpen, linkeroog blind, recht centrum netvlies geschonden. Inderdaad in de thuiszorgwinkel hebben ze geschikte middelen om hem te verhelpen, mijn schoondochter is ergotherapeute en zij heeft ons goede tips. Momenteel alles hier rustig!


Update van 26/10/18

1 oktober werd André met spoed opgenomen met hartritmestoornissen, is nu wéér thuis met de nodige medicatie! Een slechtziende in een ziekenhuis dat is een ramp, het duurde 2 dagen voor ze hem zijn dieet kreeg voor diabetisch. 's morgens werden zijn boterhammen voor hem gezet met kleine porties Becel, confituur of choco maar niemand die eraan dacht om dit voor hem open te trekken dan kan hij zijn plan trekken. Ik ging elke dag tegen dat zijn middagmaal en avondmaal te helpen, hesp, kaas ......allemaal in plastiek verpakt! Het was voor mij mentaal en psychisch héél zwaar, maar nu 26 okt nog zo content dat we terug samen thuis zijn!
groetjes, Marleen


3 | mensen      0 | Reacties

Gilbert V. liet een reactie achter

Hallo Marleen,
Mooi zeg, zorg dragen voor je ouders is reeds een hele uitdaging.
En jouw omstandigheden culmineren daar boven op!
Gilbert


Jules P. liet een reactie achter

dank je wel voor je steun en veel sterkte!


Anja B. liet een reactie achter

Veel moed voor de zorg voor je schoonbroer André, wat goed van jullie om dit te doen voor hem.


Irena V. liet een reactie achter

Marleen,
Bedankt voor het hartje.
Ik wens u nog veel goede moed toe met de zorg voor André.
Vriendelijke groeten.


Lode V. liet een reactie achter

Ik geef je een hartje om je te steunen op de moeilijke momenten. Sterkte! Groetjes, Lode


Erwin N. liet een reactie achter

Goededag, een heel tijdje geleden heb je een hartje gestuurd. Ik heb niet alle 'hartjes' kunnen beantwoorden. Getuigenissen komen wel vaker op hetzelfde neer: mantelzorg is zwaar en neemt een mens in beslag.
Daarom heb ik de afgelopen jaren van mantelzorg voor ouders (nu alleen nog moeder) nagedacht... Nagedacht over een statuut voor personen die instaan voor informele zorg - wat we dus mantelzorg noemen - die zich verenigen als lotgenoten. Mijn voorstel van statuut van versterking van aanvullende informele zorg circuleert bij instanties die te maken hebben met personenzorg zoals dienstenaanhuisbedrijven, zorgvzw's, die allemaal overvraagd worden en handen tekort komen. Heb je als ervaringsdeskundige met mantelzorgpraktijkervaring belangstelling om dit voorstel in te zien, stuur ik het graag ter beoordeling even door op je mail, want hier kan ik geen bestanden in bijlage versturen.


Update van 19/4/18

Vandaag op controle geweest met André zijn ogen. Ze blijven stabiel waarvoor we héél content zijn. Jammer dat zijn oog hand coördinatie achteruit gaat. Hij wil me nog zóveel mogelijk helpen, maar sommige keren heb ik er méér werk door, ik wil hem zijn zelfstandigheid niet afnemen. We kunnen nog van zoveel samen genieten van kleine dingen...


5 | mensen      0 | Reacties

Sabrina C. liet een reactie achter

Dankjewel Marleen, zoals je weet ben ik nieuw en moet ik mijn weg nog wat zoeken.
Ik bewonder je voor wat je doet voor je schoonbroer , geen gemakkelijke beslissing en het zal ook wel een heel beslag op je eigen leven leggen! Knap dat er toch nog mensen met een goed hart zijn


nancy s. liet een reactie achter

graag gedaan en is waar doe deugd te weten dat zoiets onder de medemensen gewaardeerd wordt


Danny D. liet een reactie achter

Dankjewel voor de steun!
Ik wens ook jou het allerbeste!
Groetjes, Danny


Hilde D. liet een reactie achter

Marleen, dankjewel voor uw hartje ! Het doet ne mens deugd !!!
Groetjes,
Hilde


Leen S. liet een reactie achter

Beste Marleen, dankje voor je hartje. heel moedig van jou om André bij jou in huis te nemen ! Groetjes en het allerbeste, Leen S.


Liliane L. liet een reactie achter

Dag Marleen, waaaw, dat is echt heel mooi van jou! Jij bent een bloemekee van een mens :-).
Je uitspraak dat je van je kinderen niet kan verlangen om te stoppen met werken, begrijp ik. Mijn mam heeft dat nooit gevraagd; maar ik heb er àlles aan gedaan om thuis bij haar te kunnen zijn toen ze ziek viel. Zo kon ik van thuis werken. En nu ben ik in opzegperiode wegens collectief ontslag. Ik ben enig kind en ik weet dat mam zo zou wegkwijnen in een andere omgeving dan thuis. Dus... dat is zoeken naar evenwicht en dat word een deeltijdse job. Zij zorgde voor mij en nu is het mijn beurt. Ook al heb ik het dikwijls moeilijk.. vallen en opstaan, we gaan ervoor.

Christel A. liet een reactie achter

Beste Marleen. Danku voor je hartje. We kennen elkaar in het delen van zorg voor iemand die ons en anderen dierbaar is. Ik wens je het allerbeste en veel moed.


Update van 16/10/17

Vandaag terug op controle geweest met André bij oogarts. Zijn zicht blijft stabiel, al is het maar 20 % we zijn héél content!


8 | mensen      0 | Reacties

Anne V. liet een reactie achter

Marleen, dank voor het hartje!! Ik waardeer het ten volle, komende van een groot hart als het jouwe!!


heidi l. liet een reactie achter

Amai wa lief x


Martin D. liet een reactie achter

Dank je Marleen, idemdito voor jou, we houden ons sterk en geven onze liefde met graagte. Martin.


Update van 22/4/17

André zijn zicht blijft stabiel op controle geweest! We zijn héél content, hoe weinig hij nog ziet zijn we dankbaar! Mijn kanker ook onder controle.....


8 | mensen      0 | Reacties

Annie B. liet een reactie achter

Bedankt voor de bemoedigende woorden Marleen, hartverwarmend!


Update van 06/1/17

Ganse dag gekookt, dat we voorbereid zijn moest er sneeuw komen. We moeten dan niet buiten lopen. Wij lachen nog elke dag!


4 | mensen      0 | Reacties

Update van 06/1/17

Intussen 2 jaar verder, zorg ik nog altijd voor André in 2015 werd er bij mij schildklierkanker ontdekt, schildklier verwijderd en in maart 2016 een jodiumslok gekregen. Het moeilijkste in die periode was dat ik André aan de zorgen van zijn dochter moest overlaten en ik eenzaam in afzondering! Toen ben ik gaan beseffen wat we beiden aan mekaar hebben en dat ik voor hem zal zorgen tot aan zijn einde met de nodige professionele hulp! We zijn beiden onze partner vroeg verloren en het samen wonen is toch aangenamer. Het leven als broer en zus valt héél goed mee ondanks onze beperkingen vullen we mekaar aan! Zo kan ik zeggen dat ik gelukkig ben, maar niet zoals vroeger..... André is zéér dankbaar en uit dat op verschillende manieren! Ondanks onze tegenslagen kunnen we toch gelukkig zijn!


4 | mensen      0 | Reacties

Guido V. liet een reactie achter

Bedankt voor het hartje. Solidair zijn, meevoelen het is toch zo belangrijk!!


Marleen V. liet een reactie achter

Bedankt Marc D. voor je hartje, de kerstdagen zijn al voorbij en we kijken nu hoopvol uit naar 2015.......


Marleen V. liet een reactie achter

Mieke,
bedankt voor je hartje! Ik ben alléén gelukkig als ik mag zorgen voor iemand......
Liever voor iemand zorgen, dan zelf hulp moeten krijgen.......


Marleen V. liet een reactie achter

Bedankt voor jullie hartjes, ik probeer elke week toch eens een namiddag voor mezelf te reserveren.......


Elisabeth N. liet een reactie achter

Beste Marleen probeer jullie toch ook af en toe heel even tijd te maken voor jullie beidjes... ons leven gaat ook verder...


Elisabeth N. liet een reactie achter

Bedankt voor je hartje ... en we proberen(ik mijn man en dochter) zoveel mogelijk te genieten maar het is allemaal vlug en gauw... op reis gaan kunnen we niet en zelfs een weekendje aan zee valt in het water.. ja vorige jaar nog samen met ouders even een weekje aan zee geweest maar dat is ook weer bezig zijn en rolwagen verderduwen...


S9 B. liet een reactie achter

Hartelijk bedankt voor 't hartje, beste Marleen.
In het bijzonder omdat een mens in stilte handelt en als alles 'voorbij' is, er een enorme oorverdovende o.a. sociale stilte volgt. Het leven ging en gaat inderdaad 'keihard en schijnbaar onverschillig' verder. Dat is m'n enige verbittering; voor 't overige vooral en bovenal fijne, mooie herinneringen. Het leek/lijkt alsof de 'buitenwereld' alleen maar de lelijkheid en het lijden zagen, niet de vreugde en levenslust.