Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Marc D.

zorgt voor broer met chronische ziekte

Ik ben momenteel geen mantelzorger maar ik ben gepensioneerd. Ik heb reeds mantelzorger voor mijn vader en moeder en zus en broer en de eerste drie genoemden zijn reeds overleden. Ik ben verpleegkundige geweest en heb reeds veel ervaring in palliatieve zorg en mantelzorg. Als de kans zich voordoet, ga ik terug aan de slag.

Marc D. liet een reactie achter

Er is iemand die hulp vroeg voor haar demente echtgenoot. Hulpmiddeltjes voor het kwijlen. Ik vrees dat er niet veel hulpmiddeltjes beataan. Wat wij deden was regelmatige een verse slab aandoen. Er zijn geneesmiddelen die als nevenwerking de speekselvorming sterk verminderen. Bij mensen met Parkinson werd er een specifiek geneesmiddel gegeven die de speekselvormig vermindert en daardoor kwijlen de mensen minder. Vraag raad bij je huisarts.


Elisabeth N. liet een reactie achter

Beste Dirk ik wil jou ook vooral een gezond 2015 wensen.... jij bent ook een mens met het hart op de juiste plaats... lieve groetjes.. Elisabeth.. moeder heeft veel pijn door botmeta's en vader heeft blaaskanker die nu behandeld is met 4 zware chemo kuren... ikzelf moet ook zoveel mogelijk rusten omdat ik zelf ook kankerpatiënte ben maar gelukkig onder remissie...


Marc D. liet een reactie achter

Dank je wel Flora en Marleen voor jullie hartjes!


Update van 28/12/14

De afgelopen week is rustig verlopen.Ik heb Kerstavond met mijn broer gevierd bij broers en zussen. De rest van de week heb doorgebracht bij familie daar mijn broer bij een van mijn zussen tegast was. Ik heb veel kerstkaartjes verstuurd per poest en per mail. En voor iedere mantelzorger een ZALIG KERSTFEEST en een HEILVOL NIEUW JAAR 2015!


1 | mens      0 | Reacties