Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Godelieve V.

zorgt voor moeder met dementie

Zo'n slechte ervaring met mijn vader ( die ik onmogelijk thuis kon verzorgen ) in een woon- zorgcentrum, dat ik mijn moeder, die zichzelf voor kinderen en echtgenoot vele tientallen jaren heeft weggecijferd dit niet wil aandoen. Ik zie haar graag en hoe zwaar de combinatie voltijds werk en mantelzorg ook is, ik doe het.


14

Dragen Godelieve een warm hart toe:
Mieke . , Frederik B. , Angelina V. , Sonja L. , Ilse W. , Jonas G. , Marleen V. , Gerd D. , Lode V. , Kris G. , Marleen D. , Yumi C. , Darius Z. , Pat T.

Marleen V. liet een reactie achter

Dankjewel voor je hartje! Veel moed en zorg goed voor jezelf anders hou je het niet vol. Liefs, Marleen V.


Update van 23/6/18

Mama is mentaal achteruit gegaan. Vanuit medische hoek komt er niet veel hulp. Ik heb het gevoel dat sommige artsen ver af staan van de dagelijkse realiteit, die heel onvoorspelbaar is. We hebben best veel fijne uren samen en dan plots slaat het om, niet willen communiceren, niet aan tafel willen komen, uren zwijgend zitten mokken, me dan de meest kwetsende dingen voor de voeten gooien. En uiteindelijk voor de zoveelste keer dreigen met zelfdoding. Ik ben van job veranderd, werk nu dicht bij huis met 8 fijne collega's. Ik doe minder uren, het werk is beter georganiseerd en daardoor kan ik mijn tekort aan nachtrust overbruggen. Er is andere thuishulp, die er is op de afgesproken momenten en voor mij eens een extra portie soep maakt. Toen ik er bijna onderdoor zat, besliste ik de draaglast te verminderen en draagkracht te vergroten door samen met anderen de zorg, maar ook mijn werk buitenshuis te delen en dat werpt zijn vruchten af, zelfs financieel, want nu gaan mijn ereloonnota's op tijd de deur uit. Aan alle mantelzorgers veel moed en sterkte, aan iedereen die het beleid maakt: graag respect voor ons betonen.


6 | mensen      2 | Reacties
chris S. liet een reactie achter

welke oplossing heb jij gevonden Marleen? Ik zoek nachthulp tijdens het W.E. of tijdens de week zodat ik en mijn echtgenoot eens weg kunnen. We hebben een appartement aan zee maar mama wil daar niet meer mee naartoe waardoor wij ook gedwongen worden thuis te blijven. De situatie is zielig en de psychiater die ik verleden week bezocht stelde me voor om naar een definitieve oplossing uit te zien want dat, gezien de recente medische onderzoeken van mama, haar geestestoestand achteruit gaat en ik dat mentaal niet zal aankunnen , vrijdagmorgen was ze weer plotseling weg en heb ik haar gelukkig teruggevonden, zij was alleen op weg naar de taxi die haar komt ophalen om naar het dagopvangcentrum te gaan.
Het is moeilijk om de stress onder controle te houden.

Marleen V. liet een reactie achter

Van uit de medische hoek moet je niet veel verwachten, zij handelen volgens hun boekje. Heb ik meermaals ondervonden, ze denken niet menselijk, heb het zelf ondervonden in maart dit jaar! Ik ben zelf op zoek moeten gaan voor een oplossing, is er nu wel, soms je eigen gevoel volgen! Liefs, Marleen V.