Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Marie-Louise L.

zorgt voor partner met dementie

Mijn man heeft Alzheimer in matig tot ernstige mate. Ooit hebben we elkaar 'liefde en trouw beloofd in goede en kwade dagen', daarom wil ik mijn man steeds bijstaan. Uiteraard zijn er heel moeilijke momenten maar voor hem ben ik zijn engelbewaarder. Hij heeft mij voor alles nodig, dus kan ik hem zo moeilijk alleen laten.


25
Update van 08/9/16

We zijn nu al enkele jaren verder. De dementie is meer gespecifieerd geworden naar frontotemporale dementie. De toestand werd steeds ernstiger en moeilijker om alleen mee om te gaan. Begonnen met hulp van familiezorg , dan een tweemaal opgenomen in het ziekenhuis. Ikzelf ging er bijna onderdoor zonder dat je het zelf beseft. Uiteindelijk heb ik de moeilijkste beslissing in mijn leven moeten nemen om mijn man naar het zorgcentrum te brengen. We zijn samen heel goed opgevangen en ik ben heel blij dat ik samen met de mensen daar mijn man dagelijks kan verzorgen. Daarnaast probeer ik nu mijn sociaal leven terug op te krikken. Ik beleefde deze week de mooiste week van het jaar doordat we samen met enkele bewoners en hun mantelzorgers drie dagen naar Middelkerke konden gaan in een zorghotel. Het zorgcentrum had dit georganiseerd. Een schitterende en hartverwarmende driedaagse. Iedereen heeft er enorm deugd aan gehad. een aanrader.


4 | mensen      0 | Reacties

chr10 V. liet een reactie achter

Chapeau !

Annie V. liet een reactie achter

Ik heb in het verleden ook al paar keer vakantie geplant via samana. Iedere keer moeten annuleren tegen dat de tijd komt om te vertrekken. Hij heeft autistische trekken. Hij moet iedere dag hetzelfde kunnen doen,en vooral geen onbekende omgeving met mensen die hij niet kent!


Lies S. liet een reactie achter

Mooi gezegd! Je mag echt trots zijn op wat je allemaal doet voor je man. Hopelijk kan je energie putten uit zijn dankbaarheid.


Frederik B. liet een reactie achter

Echte liefde! Keep up the good work!