Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Greet V.

zorgt voor moeder met dementie

Met 3 zussen delen wij de zorg voor moeder omdat we willen dat ze zo lang mogelijk thuis kan verzorgd worden. Zijzelf wil ook liefst thuis blijven. Gaat niet graag weg uit huis. Ik wil haar wensen hierin respecteren.
Dokter stelde voor om neuroloog te raadplegen, maar wat kan die nog doen voor een 88 jarige?


11

Dragen Greet een warm hart toe:
Mieke . , Marleen V. , Frederik B. , Jonas G. , Lisa V. , Gerd D. , Martina V. , Lode V. , Yumi C. , Darius Z. , Godelieve V.

Update van 19/9/18

Moeder is dan toch in woonzorgcentrum sinds maandag. Ze heeft het er heel moeilijk mee en denkt telkens we op bezoek komen dat we haar terug mee naar huis zullen nemen. Hoe ga je er mee om en hoe lang duurt zo een aanpassing?
We gaan het ouderlijk huis verkopen en vragen ons af hoe we haar dit moeten vertellen. Wachten we tot ze wat aangepast is of praten we er met haar nu al over.
Voor ons ook moeilijk om moeder zo emotioneel te zien...ze weent niet maar je ziet aan haar gezicht...lip trilt en ze is stil en kijkt je verdrietig aan.


4 | mensen      1 | Reacties
Lieve V. liet een reactie achter

Het moet hartverscheurend zijn om te zien dat je moeder verdriet heeft. Het zijn herkenbare vragen, waar ik nu al mee zit. Voorlopig woont mijn dementerende moeder nog thuis, maar hoelang is dat vol te houden. Ze weent en is boos, als ze nog maar denkt dat ze naar een WZC moet. Moeilijk...