Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

jozef D.

zorgt voor moeder met dementie

De laatste 14 dagen voor de dood van vader hebben we moeder in huis genomen . Toen vader stierf was moeder een brokje ellende en konden we het niet over ons hart krijgen ze ergens anders te plaatsen ,daar we toch al de zorg hadden voor onze oudste dochter Karin die mentaal gehandicapt is kon dit er nog wel bij.

Update van 24/5/18

We zijn intussen enkele jaren verder en zorgen we nog altijd voor mijn moeder ,moeder is in tussentijd verder aan het dementeren wat het toch extra moeilijk maakt ,het kort geheugen is zo goed als volledig weg wat leid tot wat vele van onze mantelzorgers dag dagelijks ondervinden steeds het zelfde vragen en constant om bevestiging vragen wat best vermoeiend kan zijn . Dankzij de groep mantelzorgers die we leren kennen hebben houden we de moed er zo veel mogelijk in .Onze oudste dochter met haar mentale handicap heeft er het nog het moeilijkst mee door de vele vragen die moeder constant stelt en is het soms moeilijk schipperen om de goede sfeer er in te houden .Wat ik in het vorige artikel niet verteld heb is dat onze andere dochter epilepsie heeft gekregen op 8 jarige leeftijd en nu de leeftijd van 38 jaar bereikt en dat ze nog steeds aanvallen krijg .We hebben alles gedaan en overal naar toe geweest om deze aanvallen onder controle te krijgen tot nu toe zonder resultaat .we zijn uiteindelijk in UZ Gent terecht gekomen waar ze gedurende 3 jaar verschillende malen is opgenomen en tal van onderzoeken moest ondergaan met de bedoeling het gedeelte in de hersenen dat voor de aanvallen zorgt weg te nemen ,dat heeft jammer genoeg niet mogen zijn om omdat de plaats te verspreid en te groot is .Een domper maar we gaan verder nu gaan ze in de loop van het jaar een diepe hersenstimulator plaatsen wat eigenlijk nog experimenteel is maar we hebben goede hoop dat er op zijn minst een verbetering zal zijn . Gelukkig is onze dochter een ongelooflijke optimist .


8 | mensen      1 | Reacties
Geertrui W. liet een reactie achter

Wauw Jozef, knap dat je overeind blijft in jouw situatie. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben. Hopelijk zijn er nog genoeg mooie momenten in je leven die de tegenslag wat kunnen verlichten?

Warme groet,
Geertrui