Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

rita F.

zorgt voor vader met chronische ziekte

omdat het men ouders zijn, ze zijn nog van de oude stempel en willen geen vreemden in huis.ze zijn ook beschaamt om zich bloot te geven aan vreemden en het ander geslacht. ik zorg nl voor hygiëne,Wassen wondzorg Docters activiteiten. Maar nu dat men zus kanker heeft, wordt de zorg weer groter.zus in september overleden.


11

Dragen rita een warm hart toe:
Mieke . , Frederik B. , Lisa L. , Marleen V. , Sonja L. , Geertrui W. , Yumi C. , Darius Z. , jacqueline v. , Ingrid D. , Lode V.

Ingrid D. liet een reactie achter

Hoi Rita,
Ja, ik weet ook door ondervinding dat zelfzorg de voornaamste zorg is. Ook ik heb fybromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom . Dit tengevolge van teveel. Ik werkte in gezinszorg, mantelzorg voor mijn beide ouders en mantelzorg voor een hele goede kennis. Ondertussen zijn ze alle drie overleden, maar ik kan het niet laten.


Update van 19/6/18

Er zijn toch zo veel mantelzorgers die allen stuk voor stuk alles van zich zelf geven. Jullie allen verdienen meer dan een dikke pluim! Je offert telkens toch een stukje van je eigen leven op. Proficiat en veel steun aan allen in de moeilijke momenten. Ooit komt alles goed.


7 | mensen      0 | Reacties

jacqueline v. liet een reactie achter

dank U wel voor de steun, ook jij verdient een pluim alsook je zus die meehelpt. mijn deelneming voor de overleden zus, dat is een hele verwerking voor jullie.
ZORG GOED VOOR JEZELF? GENIET VAN KLEINE DINGEN,dat is heel voornaam om het vol te houden. Zeker met de fybromyalgie.
Mijn man heeft een spierziekte
groetjs


Lieve V. liet een reactie achter

Dank je wel voor je ondersteunende woorden. Het is inderdaad belangrijk om ook aan onszelf te denken, maar niet altijd vanzelfsprekend. Als je ouders beroep op je doen wil je zo goed mogelijk voor hen zorgen. Je hebt bovendien een zwaar verlies te verwerken. Je zus verliezen is niet niks. Ik wens mensen rond je die ook voor jou zorgen!


Update van 15/6/18

ZORG ALLEN OOK GOED VOOR JE ZELF.


5 | mensen      0 | Reacties

Update van 15/6/18

Te veel voor een ander gezorgd, en nu zelf chronische ziek. Ik doe de zorg nog graag, maar het is moeilijk om te combineren met mijn zelfzorg. Ik ben een voorbeeld van een mantelzorgster van hoe het NIET moet. Mantelzorgers! Zorg goed voor je zelf. Een zieke mantelzorger kan geen goede mantelzorg geven.


6 | mensen      2 | Reacties
rita F. liet een reactie achter

Gelukkig heb ik nog een zus die dagelijks enkele malen binnen springt en de strijk, poets ,het winkelen en de zorg voorkippen en de tuin mee doet bij Men ouders. ZE verdient een Super pluim !

rita F. liet een reactie achter

Zelf ondervonden maar men ouders willen niet toegeven om hulp in huis te halen. Het geeft jezelf een innerlijke onrust en spanningen zonder dat je het door hebt. En nu is het te laat. Resultaat : Fybromyalgie, het is een chronische ziekte die niet om mee te lachen valt. Hierbij ook veel stekte voor de
die slachtoffer zijn geworden van hun goede wil. Houdt de moed er in. We kunnen het!!!