Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Nieuwe mantelzorgactiviteiten op de agenda

De komende maand nog een gaatje in je agenda voor een ontspannende of leerrijke activiteit gericht op mantelzorgers? In deze lijst vind je vast iets wat jou aanspreekt.


Digitale vorming: PlantTroost voor mantelzorgers en vrijwilligers (infomoment)
Een interactieve lezing voor mantelzorgers die geconfronteerd werden met een verlies.

Digitale vorming: wapen je tegen stress met verhoogde veerkracht (infomoment)
Stress is er altijd en overal. Het is dus geen overbodige luxe om te weten hoe je er best mee omgaat!

Digitale vorming: de moed van imperfectie (workshop)
In een wereld die steeds meer gericht is op perfectionisme, is het belangrijk om je kwetsbaarheid te omarmen om zo uitdagingen aan te gaan.

Online-vertelmoment: listig en gewiekst (ontmoeting)
Hoe komt het toch dat in verhalen de arme stakker, de jongste van de drie of de domme boer het altijd wint van de rijke gulzige koning of de bedrieglijke duivel? En dat wij dan stiekem in ons vuistje grinniken? Marijke Goossens, De VertelSter van 1001 Verhalen, laat ons mee lachen en genieten van een herkenbaar verhaal.

Digitale vorming: dementie, een ziekte van deze tijd, maar hoe er mee omgaan? (infomoment)
We staan stil bij de meest voorkomende vormen van dementie en hun symptomen. We gaan na hoe de belevingswereld wordt opgebouwd en om dit te ervaren gebruiken we een techniek waarin we elkaar dement maken. 

Klik voor de data en meer info over deze activiteiten op ‘Activiteiten’ bovenaan je scherm of volg deze link. Op de website van Samana vind je nog een heleboel andere interessante activiteiten! 

vrije tijd      0 reacties       14 april 2021

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties