Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

MACZIMA maart

Maczima is het tijdschrift van Ziekenzorg CM. Het verschijnt 10 keer per jaar en biedt informatie over de brede leefwereld van zieke personen en mantelzorgers. Maczima brengt boeiende dossiers, getuigenissen, reportages, praktische informatie over mode, toerisme, aanpassingen,voorzieningen, enzovoort. Deze maand in Maczima:

Auteur Sabine Cocquyt
Met regelmaat van de klok horen we berichten en verzuchtingen over fileleed. Het leed dat de vele verkeersongevallen veroorzaken, lijkt minder aandacht naar zich toe te zuigen. Nochtans duurt dat verkeersleed veel langer en is het veel ingrijpender dan het dagelijkse fileleed. Sabine Cocquyt ondervond 26 jaar geleden zelf welke ravage een verkeersongeval kan aanrichten. Toch is een gesprek met haar vooral een gesprek over hoop.
Betaalbare schuldsaldoverzekering voor chronisch zieke mensen
Cd&V politica Katrien Partyka zorgde er met veel inzet voor dat chronisch en zwaar zieke mensen sinds kort een lening kunnen aangaan voor een huis tegen een redelijke prijs. De wet draagt haar naam. "Soms kunnen wij als parlementslid echt wel een steen verleggen, dat geeft voldoening.

Naar Santiago de Compostella met Ziekenzorg CM
Een vijfkoppige delegatie van Ziekenzorg CM Limburg zit me op te wachten in het kantoor te Hasselt. De manier waarop deze mensen met elkaar omgaan, maakt duidelijk dat ze een gedeelde ervaring hebben: herinneringen ophalen, lachen om anekdotes, hier en daar een vriendelijke plaagstoot. In oktober 2015 wandelen ze samen gedurende tien dagen de laatste 100 km van de camino Francès, een gekend traject op het routenetwerk naar Santiago de Compostella.

Modieus ondergoed met een geheimpje
Hoewel een op de vier vrouwen, maar ook een op de tien mannen last heeft van urineverlies wordt er zelden over gepraat. Nieuw op de markt is nu UnderWunder: modieus ondergoed voor vrouwen, mannen en kinderen waarin men gezien mag worden en die onzichtbare lekjes, licht urineverlies en sporen van stoelgang opvangen.

vrije tijd      0 reacties       14 maart 2016

Diabetes onder de loep

14 november was het Wereld Diabetesdag. Maar wat houdt die ziekte nu juist in? Welke misverstanden bestaan er en hoe …

gezondheid      0 reacties

Gratis online cursussen

Veerkracht is enorm belangrijk, zeker voor mantelzorgers. Daarom organiseert Samana online infosessies om jouw veerkracht te versterken. Het enige wat je …

vrije tijd      0 reacties