In de confituur die je in de winkel koopt, zit er meestal heel wat suiker. Wil jij een gezondere versie op tafel zetten? Kies dan voor confituur met minder toegevoegde suiker. Die kan je bovendien gemakkelijk zelf maken! Mantelzorger Carine Gilissen deelt haar succesrecept! Voor haar is confituur maken een van haar favoriete bezigheden om even te ontsnappen aan de dagdagelijkse beslommeringen.
Ingrediënten: 1,5 kg fruit - 500 g geleisuiker - sap van 1 citroen
1. Doe 1,5 kg fruit in een grote kookpot. Dat kan 1 fruitsoort zijn of een mengeling van verschillende soorten fruit.
2. Voeg het sap van 1 citroen toe.
3. Voeg de suiker toe.
4. Laat de kookpot met ingrediënten een nacht rusten op het aanrecht.
5. Roer de dag nadien de ingrediënten goed door elkaar.
6. Kook de mengeling eerst op een hoog vuur tot ze goed warm is. Laat daarna verder sudderen op een laag vuurtje.
7. Doe enkele druppels van de confituur op een klein bordje. Laat afkoelen en hou het bordje schuin. Loopt de confituur er niet van, dan is de confituur voldoende stijf.
8. Zitten er nog grote stukken fruit in je confituur, ga er dan even door met de mixer.
9. Giet de confituur warm in schone potjes en sluit goed af.
Van deze fruitsoorten kan je heerlijke confituur maken: abrikoos, sinaasappel, perzik, pruim, nectarine, …
Of probeer ook eens volgende fruitcombinaties: rabarber & vijgen, aardbei & rabarber, kruisbes & kers, framboos & appel, …
De zelfgemaakte confituur smaakt overheerlijk op de boterham of gemengd met wat yoghurt.
Wat is jouw favoriete confituur? En wat doe jij om even je gedachten te verzetten?
Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …
Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …
Dat heb je
Log in of registreer je om reacties te plaatsen.