Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

9 activiteiten die je niet mag missen in april!

In april staan er opnieuw enkele interessante, leuke en ontspannende activiteiten voor je klaar. Wij kozen er negen uit die zéker de moeite waard zijn!

1. CM-gezondheidswandeling – 8 april – Melsele

Bewegen is belangrijk, dat weet iedereen. Als je dagelijks minstens een half uurtje matig intensief beweegt, heeft dit een positief effect op je gezondheid en je geluk. Wandelen verdrijft de stress, is eenvoudig, niet duur en voor alle leeftijden. Een gezonde wandeling van vijf kilometer kan wonderen doen.

Strek de benen en ga mee op wandel!

2. Workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ – 12 april – Hasselt

Goed voor een ander zorgen, begint bij jezelf. Maria Grijpma geeft deze training, naar aanleiding van het boekje dat ze schreef ‘Klein geluk voor de mantelzorger’. Ze vertelt je meer over hoe je goed voor jezelf kan zorgen en reikt je enkele tools aan om dat in de praktijk te zetten.

Leer goed voor jezelf zorgen!

3. Bloesemwandeling & brouwerijbezoek – 17 april – Wilderen

Trakteer jezelf tijdens dit ontspannend uitje op een mooie bloesemwandeling en prachtig brouwerijbezoek. Je trekt hiervoor naar het mooie Wilderen, een deelgemeente van Sint-Truiden. Deze wandeling is bedoeld voor mantelzorgers die goed te been zijn.

Snuif de lente op!

4. Cursus ‘Word je eigen slaapcoach’ – 18 april – Gent

In deze psycho-educatieve groepscursus leer je nieuwe vaardigheden aan zodat je zelf je slaap kan verbeteren. Naast basisinformatie over slaap en slaapproblemen, krijg je concrete tips om je eigen ‘slaapcoach’ te worden. Je krijgt meer inzicht in de verschillende slaapmechanismen en je leert tijdig ingrijpen op de vicieuze cirkels van slecht slapen.

Slaap wel!

5. Infomoment ‘Parkinson’ – 18 april – Brugge

De ziekte van Parkinson is een relatief veel voorkomende hersenaandoening, die een behoorlijke impact heeft op het dagelijkse functioneren. Het bekendste symptoom is het beven en trillen van de ledematen. Toch roept deze ziekte vaak nog veel vragen op. Tijdens deze lezing probeert Dr. Vermeersch, neurologe, je alle antwoorden te geven.

Kom meer te weten over Parkinson!

6. Cursus ‘Lichaam in beweging’ – 18 april – Oostende

Vlaams onderzoek wees uit dat minder dan de helft van de volwassen Vlamingen dagelijks voldoende beweegt om gezond te blijven. Daarom organiseren Falos en kwb, in samenwerking met CM en VUB, reeksen van 4 lessen om oefeningen aan te leren die je gemakkelijk thuis kan herhalen.

Bekijk de vier thema’s die aan bod komen!

7. Cursus ‘Mantelkracht’ – 19 april – Turnhout

Veel mensen zorgen voor iemand anders. Zorgen voor iemand doe je omdat je het belangrijk vindt of omdat de zaken zo gelopen zijn. Andere mensen begrijpen soms niet hoe moeilijk het is om zorg op te nemen en welke stress daarbij komt kijken. Mantelkracht wil daar iets aan doen. Er worden tips uitgewisseld en je kan je hart luchten.

Deel je ervaringen met andere mantelzorgers!

8. Infomoment ‘Wegwijs in de thuiszorg’ – 19 april – Gent

Hoe weet je welke mogelijke thuiszorgdiensten er zijn? Is thuis blijven wonen een optie als de zorg groot wordt? Of wat zijn de alternatieven? De antwoorden krijg je tijdens deze vorming. Je geraakt wegwijs in de verschillende mogelijkheden en krijgt info over bij wie je terecht kan.

Ik wil meer weten over thuiszorg!

9. Infomoment ‘Zorg combineren’ – 24 april – Ruddervoorde

Hoe kan je de zorg combineren met je job? Een goede balans vinden is een persoonlijke zoektocht. Het is niet gemakkelijk. Tijdens deze infosessie krijg je een overzicht van de verschillende verlofstelsels die werkende mantelzorgers kunnen ondersteunen. Zaken als medische bijstand, tijdskrediet met motief, etc. komen aan bod.

Vind de juiste balans!

Bekijk onze kalender voor alle mantelzorgactiviteiten in april.

vrije tijd      0 reacties       29 maart 2018

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties

De erkenning als mantelzorger met of zonder sociaal recht: nieuw sinds 01/09/2020

Veel mensen zorgen voor een zieke partner, een kind met een beperking, een hulpbehoevend familielid of een bejaarde buur. Sinds …

wetgeving financieel      0 reacties