Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

8 activiteiten voor mantelzorgers in september

In september staan er weer een heleboel leerrijke en ontspannende activiteiten voor mantelzorgers gepland. Hieronder vind je acht activiteiten die zéker de moeite waard zijn. Niet jouw ding? In onze kalender vind je nog een heleboel andere interessante activiteiten!

1. Infocafé: hoe blijf je als mantelzorger ‘fit in je hoofd’? – 10 september – Schoten

Vind je het belangrijk om goed in je vel te zitten? Neem je graag wat tijd voor jezelf? Dan is het infocafé 'Fit in je hoofd' iets voor jou! Tijdens deze bijeenkomst leer je als mantelzorger controle over je eigen leven te hebben, jezelf meer te waarderen en het hoofd te bieden aan stress en tegenslag. Ga voor ‘Fit in je hoofd’!

2. Workshop ‘Lichaam in beweging’ – 10 september – Drongen

Onderzoek wijst uit dat minder dan de helft van de Vlamingen dagelijks voldoende beweegt. In vier sessies wordt duidelijk hoe je je conditie op peil kan houden met toepassingen in de praktijk. Elke sessie heeft een ander thema: kracht, lenigheid, rugscholing en conditie. Start met bewegen!

3. Cursus ‘Doolhof van premies en tegemoetkomingen’ – 11 september – Tildonk

Er bestaat een grote variatie aan professionele hulpverleners, voorzieningen, premies, tegemoetkomingen, sociale en fiscale voordelen, die kunnen helpen de zorg goed te organiseren en betaalbaar te houden. Deze vorming geeft een gestructureerd overzicht van wat er allemaal mogelijk is. Geraak wegwijs in het financieel labyrint!

4. Infomoment ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ – 13 september – Ieper

Het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ is een boekje boordevol succesrecepten voor de mantelzorger. Tijdens dit infomoment kom je er alles over te weten. Het boekje bevat tips om goed voor jezelf te zorgen, en dat in zeven categorieën: rust, ontspanning, steun, energie, inzicht, vrolijkheid en contact. Kies voor zelfzorg!

5. Infomoment ‘De kunst van het piekeren’ – 14 september – Kortenberg

Misschien pieker je als mantelzorger wat af. Doemscenario’s, slapeloze nachten, kon je die piekerknop maar omdraaien. Wanneer piekeren je leven gaat beheersen, moet je ingrijpen. Tijdens dit infomoment krijg je uitleg over het ontstaan, de aard en de functie van piekeren. Maar je krijgt ook tips om een negatieve gedachtegang te herkennen en doorbreken. Zeg nee tegen piekeren!

6. Workshop ‘Red je rug met yoga’ – 24 september – Tienen

Maar liefst 75 tot 80% van de Belgen krijgt ooit last van rugklachten. Dat kan belemmerend en frustrerend zijn. Wat zijn de oorzaken en wat kan je eraan doen? Tijdens deze workshop krijg je het antwoord. Doe iets aan die rugklachten!

7. Voorstelling ‘En …? Alles goed?’ – 26 september – Haacht

Fried Ringoot, zanger, performer, cabaretier en artiest, kreeg in 2004 de diagnose kanker. Tijdens deze voorstelling vertelt hij aangrijpend, en vooral met veel humor over zijn ervaring met kanker. Hij spreekt niet alleen over de pijn en het verdriet, maar ook over de mooie momenten wanneer de ziekte mensen terug dichter bij elkaar brengt. Pik een voorstelling mee!

8. Infomoment ‘Omgaan met kanker als koppel’ – 27 september – Turnhout

Bij kanker wordt niet enkel het leven van de patiënt overhoop gegooid. Ook de partnerrelatie komt onder druk te staan. Het is geen evidentie om tijdens kanker elkaar te vinden en te begrijpen. Tijdens krijg je tips over hoe je kan omgaan met kanker als koppel. Leer als koppel omgaan met kanker!

vrije tijd      0 reacties       30 augustus 2018

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties