Strooi jij nogal kwistig met het zout? Tijd voor een nieuwe start. Investeer in je gezondheid en probeer wat minder zout te consumeren. Ontdek vijf andere smaakmakers, die veel gezonder zijn.
Basilicum
Basilicum is niet meer weg te denken uit de Italiaanse keuken. Overheerlijk in combinatie met tomaat en mozzarella of in een zelfgemaakte pesto. Maar ook vele andere gerechten kunnen een vleugje basilicum gebruiken. Strooi de basilicum er op het einde vers over, zo blijft het ietwat zoete aroma behouden.
Bieslook
De milde uiensmaak van bieslook is perfect om salades en dressings extra smaak te geven. Laat de gesnipperde bieslook niet meekoken, maar voeg het rauw toe aan het einde van de bereiding.
Peterselie
Peterselie is supergezond! Het zit boordevol vitamine C en mineralen. Voeg het toe aan je visgerechten of stoofpotjes voor een frisse toets. Of strooi het over je omelet, aardappelen of salade. Er zijn maar weinig gerechten waar peterselie echt niet bij zou passen.
Rozemarijn
Gebruik rozemarijn niet rauw, de blaadjes zijn hier veel te taai voor. Laat de blaadjes meekoken in je saus of met je vlees. Zo hebben ze voldoende tijd om hun smaak af te geven. Een topgerechtje om duimen en vingers af te lekken: aardappelen in de oven met look, rozemarijn en een scheutje olijfolie.
Citroensap
Voeg op het einde van het kookproces een scheutje citroen toe. Je gerecht wordt meteen intenser, pittiger en frisser van smaak. En veel gerechten kunnen dat tikkeltje extra wel gebruiken.
Wat is jouw favoriete smaakmaker en met wat combineer je het?
Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …
Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …
Log in of registreer je om reacties te plaatsen.