Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Luistertip: pakkend audioboek van een beroertepatiënte

Er is altijd hoop, ook na een beroerte. Dat is de boodschap van de Engelse artieste Sas Freeman. Ze overleefde twee beroertes die ze, als kwieke veertiger, totaal niet zag aankomen. Over de dagelijkse strijd die je als beroertepatiënt doormaakt schreef ze in 2014 een inspirerend boek, ‘Two strokes not out’. Dit boek kan je nu gratis beluisteren in het Nederlands.

In het boek ‘Two Strokes not out’ legt Sas heel bevattelijk uit hoe ze stap voor stap met haar revalidatie is omgegaan. Zo heeft ze het over hoe ze zich dagdagelijkse handelingen opnieuw eigen heeft gemaakt, en over alle psychologische en sociale aspecten van revalidatie.

Het prachtige verhaal met waardevolle tips is nu ook beschikbaar als audioboek. “Daar ben ik erg blij om”, vertelt Sas, “want zo hebben meer mensen de kans om inspiratie te putten uit mijn verhaal. Zelfs mensen die in coma zijn maar wel nog kunnen horen, of mensen die niet meer in staat zijn om te lezen.”

“Voor mijn beroertes leefde ik aan een moordend tempo. Naast mijn job als zelfstandige en mijn moederschap, hield ik me bezig met paardrijden, zwemmen, wandelen, skiën en yoga. Ik was fit en gezond, ik rookte nooit, en ik dronk met mate. Die eerste beroerte zag ik dus nooit aankomen. Maar van de ene dag op de andere veranderde mijn leven en dat van mijn gezinsleden compleet. Voor altijd.”

“Ik verloor interesse in alles. Mijn mobiliteit en onafhankelijkheid: helemaal weg. Later volgde het besef: ‘als ik hier niets aan doe, zal mijn leven nooit meer beter worden dan nu’. Met heel wat wilskracht probeerde ik dus, dag per dag, kleine maar belangrijke stapjes vooruit te zetten. Die strijd heb ik gebundeld in mijn boek.”

Je kan het audioboek gratis beluisteren op www.hoopnaeenberoerte.be!

gedachtenvoer      0 reacties       04 april 2018

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties