Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

7 activiteiten die je niet mag missen in oktober!

Ontdek een heleboel leuke en interessante activiteiten in onze kalender. Kan je niet kiezen? Wij lijsten 7 activiteiten op die je absoluut niet mag missen. Van leerrijk infomoment tot een ontspannende uitstap, er is voor ieder wat wils!

1. Zorgmakelaar aan huis - 3 oktober - Gent

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Een zorgmakelaar weet er alles over. Hij maakt samen met jou een leef- en zorgplan op en brengt je in contact met de juiste mensen en organisaties. Tijdens dit infomoment kom je te weten wat een zorgmakelaar voor jou kan betekenen.

2. Mindfulness - 4 oktober - Dendermonde

Tijdens de acht sessies van deze cursus leer je een aantal technieken aan om bewust te kiezen hoe je op een bepaalde situatie reageert. Mindfulness of aandachtstraining is een combinatie van yoga, meditatie en enkele cognitieve technieken uit de psychologie.

3. Op stap in de Gentbrugse Meersen - 8 oktober - Gentbrugge

Ga mee genieten en ontspannen! Tijdens de balanswandeling leer je aan de hand van vitaliserende oefeningen opnieuw in balans komen met je lichaam. De wandeling is ongeveer 6,5 km lang. En je ontdekt de prachtige natuur van de Gentbrugse Meersen, een aanrader!

4. Zorg opnemen voor (schoon)ouders - 10 oktober - Diksmuide

Als kind ervaar je dat er één en ander verandert naarmate je ouders ouder worden. Je moet hen meer en meer helpen of je wordt geconfronteerd met een grotere nood aan zorg. Zoek je naar een houvast en extra informatie rond mantelzorg? Dan is deze infoavond zeker iets voor jou!

5. Zorgen en werken combineren - 12 oktober - Hasselt

Mantelzorg en werken is vaak geen evidente combinatie. Tijdens deze interactieve workshop word je begeleid in het vinden van een balans. Je loopbaan in kaart gebracht en meer begrip voor mantelzorg op de werkvloer zijn maar enkele van de thema’s die aan bod komen.

6. Mantelzorger, even op adem komen? - 19 oktober - Londerzeel

Soms raak je als mantelzorger overbelast. Daarom is het belangrijk om de zorg af en toe opzij te zetten en te ontspannen. Tijdens deze workshop krijg je concrete tips aangereikt hoe je dat kan doen. De juiste ademhalingstechniek kan helpen in een stressvolle situatie.

7. Draag zorg voor jezelf - 24 oktober - Deinze

In deze infosessie sta je stil bij je rol van mantelzorger. Hoe ga je om met je gevoelens? Op welke manier pas je de zorg in je dagelijkse leven in? Je krijgt tips om de balans in evenwicht te houden.

In welke activiteit heb jij zin?

beleving      0 reacties       29 september 2017

Mantelzorg vanuit jeugdig perspectief

Enkele jaren geleden publiceerde Kind en Samenleving vzw een belevingsonderzoek over het perspectief van jonge mantelzorgers. Daarin lieten ze jonge …

beleving      0 reacties

Mantelzorger van de week: Agnes Blevi

Samen met haar zus, Anita, zorgt Agnes voor haar moeder. Dat doet ze met heel veel liefde. Want elke dag …

mantelzorger van de week      3 reacties