Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Nieuw: ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches

Laat je steunen door ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches

1 op de 3 Vlamingen verleent mantelzorg. Die grote groep mantelzorgers heeft heel wat vragen en is steeds meer op zoek naar ondersteuning. Daarom introduceert Samana ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s).

Waarom?
Je zou een mantelzorger kunnen vergelijken met een (ongetrainde) marathonloper. Die stapt in een uitdagende zorgkoers, waarbij uithouding onmisbaar is. Maar hoe hou je dat vol zonder coaching? Hoe vraag jij zelf hulp? Hoe vind je de balans tussen draaglast en draagkracht? Om je weerbaarheid te vergroten, gaan tien ervaringsdeskundige mantelzorgers voortaan mantelzorgers uit je buurt coachen.

Kan je steun gebruiken?
Een luisterend oor, ondersteuning, gewoon iemand die er voor je is? De ervaringsdeskundige mantelzorgers van Samana helpen je. Gratis en op jouw maat.

Wie is je coach?
Onze 10 mantelzorgcoaches zijn (of waren) zelf ook mantelzorger. Ze weten als geen ander wat jij doet en betekent. Om jou te helpen, hebben ze een speciale opleiding tot coach gevolgd.

Interesse? 
Schrijf je in voor ondersteuning door een ervaringsdeskundige mantelzorgcoach via www.samana.be/mantelzorgcoaches. Dit traject is gratis voor de aanvragers. Binnen de vijf dagen neemt een coach uit de regio contact met hen op en maakt een afspraak voor een eerste gesprek. Het coaching traject bestaat uit maximum 4 gesprekken van een uur.

Zelf mantelzorgcoach worden?
Samana werkt vandaag al aan de volgende lichting EMC’s. Word je graag zelf EMC? Laat het weten aan Samana via mantelzorg@samana.be.

Benieuwd naar de verhalen van onze mantelzorgcoaches? Lees hier het verhaal van Tania en hier dat van Rita.belangen      0 reacties       26 september 2022

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties