Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Vandaag is het nationale pyjamadag

Vandaag, 9 maart, organiseert Bednet voor de derde keer de nationale pyjamadag. Ook MNM en Ketnet doen mee. Kinderen over heel België gaan dan in hun pyjama naar school. Zo steken ze zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem. 

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen omwille van een ziekte, ongeval, zwangerschap of operatie via een computer met internetverbinding de les toch kunnen meevolgen. Hoe werkt het? Vanachter in de klas komt een computer te staan met camera. Hiermee kan de afwezige de les volgen. Op het computerscherm krijgen de klasgenoten en lesgevers de afwezige te zien en kunnen ze met elkaar communiceren. Voor zowel de ouders als school is Bednet gratis. Met een nationale pyjamadag wil Bednet oproepen tot solidariteit met zieke kinderen en jongeren. Vandaag is het dus sociaal acceptabel om in pyjama naar school te gaan.

Voor ons staat vandaag ook een beetje in het teken van de mantelzorgers die zorgen voor een kind of jongere. Wat zij doen, wordt misschien beschouwd als normaal. Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is. Daar kunnen enkele van onze ‘Mantelzorgers van de week’ over getuigen. Lees het verhaal van Fabienne Baele en Karin Notenbaert. Een dikke pluim voor hen, én natuurlijk voor alle mantelzorgers!

actua      0 reacties       09 maart 2018

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties