Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Deze 5 tips halen je uit je winterslaap

Het is eindelijk lente! Vogeltjes fluiten, de natuur ontluikt én de zon schijnt weer wat meer en langer. Dat komt goed uit, want na een Belgische winter heeft je lichaam nood aan vitamine D. Trek tussen het mantelzorgen door of mét de persoon waar je voor zorgt zoveel mogelijk naar buiten. Met deze vijf buitentips helpen we je gegarandeerd uit je winterslaap.

1. Een trip naar de markt 

Vervang je trip naar de supermarkt eens door een bezoek aan de lokale markt. Je haalt een frisse neus, kan een praatje slaan met volk dat je tegenkomt en kan verse inkopen doen. Een win-win-win.

2. Vogels spotten

Niets geeft je een groter lentegevoel dan fluitende vogeltjes. Herken jij de verschillende soorten? Trek eropuit en ga ze spotten. Vergeet zeker je verrekijker niet. Of je kan meer vogels in je tuin aantrekken door een vogelhuisje op te hangen of drinkbakje te voorzien.

3. Test je groene vingers

Ben je een fan van tuinieren? Dan breekt er een boeiend seizoen aan. Je kan bloemen, groenten, fruit of verse kruiden planten. Heb je geen tuin? Ook met een terras of bloempotten op de vensterbank kom je al ver.

4. Organiseer een lenteschoonmaak 

Een opgeruimd huis biedt ook je geest de nodige rust. Bovendien is het de ideale gelegenheid om even nostalgisch te doen. Nog eens snuisteren door die oude fotoboeken maakt het net iets leuker. Of nodig wat vrienden en familie uit om een handje toe te steken. Want … hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

5. Op wandel

Nu het langer licht is, kan een goede avondwandeling deugd doen. Wandelen helpt bij de spijsvertering, houdt je in vorm en helpt om nadien de slaap te vatten. Allemaal goede redenen om ’s avonds de televisie even uit te zetten en naar buiten te trekken.

Welke leuke lenteactiviteit staat er bij jou gepland?

Lees ook: 'Ode aan de lente' en 'Hoe je 5 keer wint door te wandelen'.

actua      0 reacties       21 maart 2018

Diabetes onder de loep

14 november was het Wereld Diabetesdag. Maar wat houdt die ziekte nu juist in? Welke misverstanden bestaan er en hoe …

gezondheid      0 reacties

Gratis online cursussen

Veerkracht is enorm belangrijk, zeker voor mantelzorgers. Daarom organiseert Samana online infosessies om jouw veerkracht te versterken. Het enige wat je …

vrije tijd      0 reacties