Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Containers voor ouderen

Zorgen voor je bejaarde ouders of grootouders: als het aan de Vlaamse overheid ligt, doe je dat straks in een container in je achtertuin.

Er wordt gewerkt aan de bouw van een perfect uitgeruste verplaatsbare woonruimte die opa of oma langer thuis moet houden, zo bericht Vandaag in Het Nieuwsblad: "Mobiele mantelzorgwoningen zijn een oplossing voor de lange wachtlijsten", zegt Lieve Apers van het Agentschap Ondernemen. "Het gaat om een soort container die helemaal op maat wordt ingevuld en in één dag in je tuin kan worden geplaatst of weggenomen. Zo heeft iedereen zijn privacy."

De Vlaamse overheid investeert een paar honderdduizend euro in een blauwdruk voor dit soort flexibele wooneenheden. "Je zal ze kunnen kopen of huren. Het is een tijdelijke oplossing: ze moeten makkelijk kunnen worden omgebouwd voor iemand anders."

Bron: Belga - 17-03-2015

Wat denk jij : je ouders in een container in de tuin, een goed idee ?

actua      0 reacties       17 maart 2015

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties