Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Doe mee aan studie ‘veerkracht bij partners van kankerpatiënten’

Veerkracht is een proces van omgaan met tegenslag en terugveren naar een toestand van gezond functioneren. Veerkracht beschermt tegen angst, depressie en pathologisch rouwen. Er is echter heel weinig bekend over veerkracht bij partners van patiënten met kanker. Kennis start bij uiteraard bij een wetenschappelijk onderzoek. 

Wie komt in aanmerking voor het onderzoek?
Iedereen, tussen 18 en 65 jaar, wiens partner recent de diagnose van kanker in een gevorderd stadium kreeg.

Hoe verloopt de studie?
Je zal een aantal keer door een arts-onderzoeker geïnterviewd worden. Het eerste interview vindt bij voorkeur plaats binnen de drie maanden na het horen van de diagnose. Het tweede interview vindt drie maanden later plaats. Daarna zal de arts je om de zes maanden contacteren voor een vervolginterview. Afhankelijk van wat je verkiest, vinden de interviews bij jouw thuis, in het kabinet van de arts, op een andere rustige plaats of via Skype plaats.

Omdat er gelukkig maar weinig patiënten zijn met een gevorderde vorm van kanker, wiens partner niet ouder is dan 65 jaar, is het belangrijk dat zoveel mogelijk partners die zich toch in deze situatie bevinden zich aanmelden voor de studie.

Hoe meedoen?

  1. Stuur een e-mail naar sophie.opsomer@kuleuven.be met de vermelding van je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en de vermelding: ik wil graag meer informatie over de studie rond veerkracht of ik wil meedoen aan de studie rond veerkracht.
  2. Neem telefonisch contact op via 0492 94 23 55.

Deelname aan de studie is volledig vrijwillig en kan op elk moment stopgezet worden.

medisch      0 reacties       16 oktober 2020

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties