Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Vakantie is ...

Mantelzorger Carine zorgt voor haar broer met een mentale handicap. Zelf heeft ze het syndroom van Brugada, een aangeboren hartafwijking. De combinatie zorg, werk en gezin is niet altijd gemakkelijk. Nu is het even genieten van een welverdiende vakantie.

Het is de laatste dag van juli, onze derde vakantiedag. Na de tropische temperaturen van een tijdje geleden is het nu heerlijk koel. Vandaag zijn de wolken aan de macht. Een flauwe zonnestraal doet haar best om nu en dan wat kleur te geven aan weer een nieuwe morgen. Al snel valt er een malse bui naar beneden, een geschenk voor de natuur. Wij blijven voorlopig binnen. Ik laat het allemaal op me afkomen tijdens mijn ‘staycation’.

Dit jaar geen vreemde oorden voor ons. We blijven gezellig thuis. Geen valiezen maken en uren in de auto doorbrengen. We starten de dag met te luisteren naar ons lichaam. Wat lukt ons vandaag? Gaan we fietsen of wandelen? In elk geval geen stappen tellen of kilometers verslinden. We doen het op ons eigen tempo. Ik geniet van het comfort van mijn elektrische fiets, zeker wanneer de wind mijn krachten op de proef stelt.

Tussendoor lassen we enkele welverdiende pauzes in. We versterken de innerlijke mens met een frisdrankje, biertje of koffietje terwijl we genieten van het uitzicht. Zalig toch!

Na een jaar vol verplichtingen als mantelzorger, werknemer en hartpatiënte voelen de voorbije dagen als een enorme luxe. Niets moet, alles mag.

Fijne vakantie mantelzorgers!

- Carine

vrije tijd      0 reacties       07 augustus 2019

Diabetes onder de loep

14 november was het Wereld Diabetesdag. Maar wat houdt die ziekte nu juist in? Welke misverstanden bestaan er en hoe …

gezondheid      0 reacties

Gratis online cursussen

Veerkracht is enorm belangrijk, zeker voor mantelzorgers. Daarom organiseert Samana online infosessies om jouw veerkracht te versterken. Het enige wat je …

vrije tijd      0 reacties