Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: ‘Zie ik je terug?’

Zorg jij voor iemand met epilepsie? Dan weet je wellicht dat het epilepsiemonster genadeloos is. Een epilepsieaanval is allesbehalve een lachertje. De mama van de zesjarige Lenie vertelt haar verhaal als mantelzorger.

Stefanie De Jonghe laat je meelezen in haar dagboek, waar ze haar gevoelens en ervaringen neerpent, sinds haar dochtertje de diagnose epilepsie kreeg. Ze praat over hoe de situatie het gezinsleven beïnvloedt, over het verdriet en de angst en over de strijd die ze elke dag voert om de administratieve rompslomp in orde te krijgen.

De moedige mama vertelt wat het betekent om mantelzorger te zijn en hoe je – noodgedwongen – een promotie aan je neus voorbij laat gaan en stopt met werken. Ook de relatie met je partner komt onder druk te staan en je krijgt schuldgevoelens tegenover je kind dat niet chronisch ziek is en opeens minder aandacht krijgt.

Het boek vertelt perfect hoe je leven eruit ziet wanneer je zorgt voor een chronisch zieke en hoe je als mantelzorger soms het gevoel hebt dat je tekortschiet. Ik vond het heel herkenbaar. Je leven wordt nooit meer als voorheen. Toch blijf je ernaar verlangen. Voor altijd.

Zie ik je terug?,
Stefanie De Jonghe,
Manteau,
€ 19,99

- een review van mantelzorger Carine Gilissen

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen onze schrijvende mantelzorgers boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       23 augustus 2018

Diabetes onder de loep

14 november was het Wereld Diabetesdag. Maar wat houdt die ziekte nu juist in? Welke misverstanden bestaan er en hoe …

gezondheid      0 reacties

Gratis online cursussen

Veerkracht is enorm belangrijk, zeker voor mantelzorgers. Daarom organiseert Samana online infosessies om jouw veerkracht te versterken. Het enige wat je …

vrije tijd      0 reacties