Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: Te jong voor dementie

Het was een doodgewone vrijdagmiddag toen de wereld van Ingrid Van Spittael plots stilstond. Haar echtgenoot Leo werd gediagnosticeerd met frontotemporale dementie. Hij was vijftig. Meer dan tien jaar lang nam Ingrid de zorg voor Leo op zich, terwijl jongdementie hem steeds meer ging beheersen. Vorig jaar overleed Leo op drieënzestigjarige leeftijd.

Haar ervaring als mantelzorger heeft Ingrid nu neergepend. Het dagelijks leven met jongdementie. Hoe de ziekte meedogenloos is voor zowel de patiënt als zijn naasten. Hoe het hen in soms schrijnende situaties terechtbracht. Hoe het Leo’s vermogen om lief te hebben en liefde te delen aantastte. Het komt allemaal aan bod in 'Te jong voor dementie'.

Te jong voor dementie,
Ingrid Van Spittael,
Uitgeverij Het Punt,
€ 19,00

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       21 februari 2020

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties