Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: Het zomerhuis

Het boek ‘Het zomerhuis’ van schrijfster Anna Fredriksson vertelt het verhaal van Eva. Jarenlang heeft Eva geen contact met haar jongere broer en zus. Tot haar moeder sterft en ze elkaar opnieuw ontmoeten. Over de erfenis raken ze al snel in conflict. Eva’s broer en zus willen het zomerhuis verkopen. Maar Eva houdt voet bij stuk.

Eva zorgde jarenlang voor haar depressieve moeder. Wanneer ze haar broer en zus om hulp vraagt, krijgt ze steevast het antwoord “Ik heb het te druk met mijn job”. Uiteindelijk verliezen ze contact. Als mantelzorger kan je heel wat herkenbare situaties uit het boek halen. Dat maakt het extra mooi en pakkend. Het is een sterk verhaal over verbittering, verdriet en eenzaamheid, maar ook over geluk en samenzijn.

Het zomerhuis,
Anna Fredriksson,
Querido,
€ 5,00

- een review van mantelzorger Carine Gilissen

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen onze schrijvende mantelzorgers boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       29 september 2017

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties