Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: ‘Elk moment leven we nog’

'Elk moment leven we nog’ is een waargebeurd verhaal. Het grijpt je naar de keel. Tom Malmquist schrijft met heel veel gevoel wat het overlijden van zijn vrouw, een week na de geboorte van hun dochter, teweeg heeft gebracht.

Er volgt een administratieve rompslomp: administratie rond de crematie, de naamloze post die hij ontvangt en verwijst naar zijn dochter Livia, de administratie die nodig is om als vader erkend te worden, de rekeningen op naam van zijn overleden vrouw, …

Ook op emotioneel vlak valt hij in een zwart gat. Hij vertelt over hoe ze elkaar leerden kennen, over zijn gevoelens voor haar, zijn twijfels, bezorgdheden en boosheid. Het gaat veel over de kwetsbaarheid van het leven: gevoelens van onmacht, angst en verdriet. Dat alles vergt ook op lichamelijk vlak veel van hem. Daarenboven moet hij de zorg voor zijn pasgeboren dochtertje in goede banen leiden. Kortom, alles komt aan bod.

Als lezer voel je mee, leef je mee en huil je mee. Maar het kan je ook doen lachen van vreugde. Je voelt de warmte die de personages koesteren voor elkaar. Het gaat over een man die zijn vrouw heel erg mist en tegelijkertijd toch sterk moet zijn voor zijn dochtertje, waar hij met elke vezel van zijn lichaam goed voor wil zorgen.

- een review van mantelzorger Carine Gilissen

Elk moment leven we nog,
Tom Malmquist,
Ambo Anthos,
€ 19,99

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen onze schrijvende mantelzorgers boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       01 februari 2017

Diabetes onder de loep

14 november was het Wereld Diabetesdag. Maar wat houdt die ziekte nu juist in? Welke misverstanden bestaan er en hoe …

gezondheid      0 reacties

Gratis online cursussen

Veerkracht is enorm belangrijk, zeker voor mantelzorgers. Daarom organiseert Samana online infosessies om jouw veerkracht te versterken. Het enige wat je …

vrije tijd      0 reacties