Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: Dementie, ik zie mams

Meer en meer mensen komen vroeg of laat in contact met dementie. Zo ook schrijfster Annoeska van der Struif. In het boek ‘Dementie, ik zie mams – contact van hart tot hart’ vertelt ze over haar ervaringen.

Annoeska beschrijft het laatste levensjaar van haar mama met vasculaire dementie. Het is soms een opgave de persoon achter de dementie te blijven zien, toch pleit Annoeska hier stellig voor. Openhartig en eerlijk vertelt ze over haar ervaringen aan de hand van dialogen, gedichten en verhalen. Annoeska weet in haar boek de balans te bewaren tussen het lijden, die deze ziekte onvermijdelijk met zich meebrengt, en humor. Hierdoor raakt het boek, maar blijft het toch aangenaam en luchtig om lezen.

Dementie, ik zie mams,
contact van hart tot hart,
Annoeska van der Struif,
Uitgeverij Boekscout,
€ 18,49

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen onze schrijvende mantelzorgers boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      1 reactie       07 juni 2019
Ruth V. liet reactie achter

Dit is echt een prachtig en hartverwarmend boek! Ik haalde er zoveel wijsheid uit. Het helpt me om op een onbevooroordeelde manier voor mijn papa te zorgen. Dementie kan ook verrijkend zijn. Ik voel me meer dan ooit verbonden met mijn papa in alle eenvoud. Een echte aanrader!

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties

De erkenning als mantelzorger met of zonder sociaal recht: nieuw sinds 01/09/2020

Veel mensen zorgen voor een zieke partner, een kind met een beperking, een hulpbehoevend familielid of een bejaarde buur. Sinds …

wetgeving financieel      0 reacties