Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: hartverwarmend boek over dementie

Zo goed als iedereen kent het begrip dementie. Het is een verzamelnaam voor een groep aandoeningen waarbij meerdere stoornissen in het cognitieve functioneren samen optreden. Vaak associëren we dit begrip met een negatieve impact op het leven van de patiënt en omstaanders. Met Kwijt wil Koen Dewulf hier verandering in brengen. 

Ook wanneer je dementie hebt, blijft het leven iets om te koesteren. Zingen, lachen, lezen, genieten en bewonderen, het kan nog allemaal. Dat merk je als mantelzorger van iemand met dementie zeker op. Dewulf bundelt liedjes, sketches en cartoons over de ziekte samen met verhalen van auteur Karel Michiels.

Dit boek is bedoeld om iedereen die met deze uitzichtloze aandoening te maken krijgt, een hart onder de riem te steken.

Kwijt, Wat dementie kan leren,
Koen Dewulf & Karel Michiels,
Willems Uitgevers,
€ 12,50

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       24 oktober 2019

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties