Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Filmtip: Mother, gevoelig portret van zorgende moeder

Mother is een filmdocumentaire van Belgisch regisseur en producent Kristof Bilsen. Hij schetst het leven van Pomm, een zorgverlener voor westerlingen met dementie in Thailand. Een job waarvoor ze een enorme opoffering maakt: de band met haar familie hangt aan een zijden draadje. 

Als mantelzorger zal je Pomms verhaal zonder twijfel herkennen. Je hebt een unieke band met de zorgbehoevende en zorgt onvoorwaardelijk voor hem of haar, maar je privéleven lijdt eronder. Pomm verleent informele zorg op een professionele manier. Dat doet ze om haar familie – die ze zelden ziet – financieel te ondersteunen. Haar patiënten zijn in Thailand om in alle rust en sereniteit hun laatste levensfase door te brengen.

Geven en nemen
Langzaam voelt Pomm de band met haar kinderen verwateren. Gelukkig kan ze bij haar patiënten terecht om haar hart te luchten. Mother behandelt thema’s zoals verbinding, machteloosheid en engagement op een meeslepende manier. Het altruïsme dat iedere moeder in zich heeft, wordt prachtig weergegeven.

Mother in de zalen
Eind 2019 en begin 2020 kan je de film nog gaan bekijken in enkele Vlaamse zalen. Waar en wanneer vind je hier.

vrije tijd      0 reacties       07 november 2019

Mantelzorger van de week: Ann Pauwels

Voor Ann is ‘zorgen voor’ dé rode draad in haar leven. Al sinds ze zich kan herinneren, zorgt ze mee …

mantelzorger van de week      7 reacties

Digitaal samenzijn

Omdat echte samenkomsten nog niet kunnen, blijft Samana je ondersteunen met gratis digitale sessies. Het enige wat je nodig hebt …

beleving      0 reacties