Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Boekentip: Zorgen van een mantelzorger

In zorgen van een mantelzorger werpt hoogleraar in de ouderenpsychologie Anne Margriet Pot haar blik op de mantelzorg. Ze put zowel uit haar persoonlijke ervaring, als uit haar ervaring als deskundige. Anne Margriet neemt de lezer aan de hand van twaalf dilemma’s mee op haar zoektocht om het goede te doen.

De auteur kwam zelf in de rol van mantelzorger terecht: haar moeder kreeg dementie en haar vader kreeg een ernstig herseninfarct te verwerken. In haar boek heeft ze het over alledaagse dilemma’s die vaak onbesproken blijven: eens tijd maken voor jezelf, of toch voor je naaste? Je ouder met dementie tegenspreken, of toch meepraten?  

Ze schreef ‘Zorgen van een mantelzorger’ om de situatie van zich af te schrijven, maar ook om als professional terug te blikken naar bepaalde situaties en de keuzes die ze toen maakte. Ze bespreekt de hulp die bij haar vaak zoek bleef en hoopt met haar boek een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de mantel- en de professionele zorg.

Zorgen van een mantelzorger, een dozijn dagelijkse dilemma’s,
Anne Margriet Pot,
Kokboekencentrum,
 € 14,99

Welke dilemma’s moet jij dagelijks overkomen? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en rechtstreeks of onrechtstreeks past binnen het kader mantelzorg? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       08 oktober 2021

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties