Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

7 topactiviteiten in juni!

Deze maand staat er weer heel wat gepland! Niet in het minst, de ‘Dag van de Mantelzorg’ op zaterdag 23 juni. Op en rond deze dag worden tal van activiteiten georganiseerd om mantelzorgers een hart onder de riem te steken. Mis het niet! Of neem deel aan een van deze 7 boeiende activiteiten!

1. CM-gezondheiswandeling – 10 juni – Melsele

Dagelijks een halfuurtje bewegen, heeft een positieve invloed op je humeur en gezondheid. Een wandeling van ongeveer 5 km doet je dus gegarandeerd goed. Het is bovendien de ideale manier om mensen te leren kennen en een praatje te slaan.
Strek je benen!

2. Infocafé ‘Het lege nest syndroom’ – 11 juni – Schoten

Wat na een intense periode van mantelzorg? Hoe pik je de draad weer op? Tijdens deze infosessie krijg je inzicht in hoe anderen hiermee omgaan. Hun getuigenissen tonen je dat iedereen de dingen op een andere manier verwerkt.
Wat na mantelzorg?

3. Praatcafé dementie – 11 juni – Oostende

Het gedrag van iemand met dementie is vaak onvoorspelbaar. Hoe komt het dat die zich plots anders gedraagt? Hoe kan je hier op een positieve manier mee omgaan? In dit praatcafé wissel je ervaringen uit met anderen die in een gelijkaardige situatie zitten.
Praat over dementie.

4. Infomoment ‘Als je ouders ouder worden …’ – 14 juni – Gent

Anno 2018 zijn senioren actiever en zelfstandiger dan ooit tevoren. Maar het proces van ouder worden, blijft. Hoe kan je hen helpen? Marlies Goossens, klinisch psychologe, geeft informatie en tips over hoe hiermee om te gaan.
Leer meer over het proces van ouder worden.

5. Workshop ‘Zorg voor jezelf’ – 19 juni – Geel

Als mantelzorger ben je het gewoon te zorgen voor iemand. Maar zorg je ook voor jezelf? Tijdens deze workshop leer je alles over zelfzorg. Je krijgt tips, kan ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers en krijgt op het einde nog een workshop handmassage.
Zorg ook voor jezelf!

6. Waarderingsmoment – 23 juni – Kessel-Lo

Tijdens dit waarderingsmoment wil Samana mantelzorgers bedanken voor hun inzet en engagement. Ontspannen staat hier centraal. De dag start met een film, wandeling, workshop linedancen of creatieve workshop. Daarna geniet je van een lekkere maaltijd.
Laat je verwennen!

7. Mantelzorgcafé ‘Hoe stop ik met piekeren?’ – 27 juni – Sint-Pieters-Leeuw

Ben jij een fervent piekeraar? Ouderenpsycholoog Bart Deconinck heeft het in dit mantelzorgcafé over hoe hiermee te stoppen. Daarenboven is het de ideale gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere fervente piekeraars.
Stop met piekeren!

Bekijk onze agenda voor alle mantelzorgactiviteiten.

vrije tijd      1 reactie       08 juni 2018
Yumi C. liet reactie achter

Ik probeer bij activiteit 4 te raken

Diabetes onder de loep

14 november was het Wereld Diabetesdag. Maar wat houdt die ziekte nu juist in? Welke misverstanden bestaan er en hoe …

gezondheid      0 reacties

Gratis online cursussen

Veerkracht is enorm belangrijk, zeker voor mantelzorgers. Daarom organiseert Samana online infosessies om jouw veerkracht te versterken. Het enige wat je …

vrije tijd      0 reacties