Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

7 activiteiten voor mantelzorgers in oktober

In oktober staan er een heleboel ontspannende wandelingen, interessante infomomenten en boeiende cursussen gepland. Wij zetten er zeven op een rijtje die je niet wilt missen! Benieuwd wat er deze maand nog te beleven valt? Neem een kijkje in onze kalender!

1. CM-gezondheidswandeling – 14 oktober – Zwijndrecht

Als je dagelijks minstens een halfuurtje matig intensief beweegt, heeft dat een positief effect op je gezondheid en geluk. Wandelen verdrijft de stress, is eenvoudig, niet duur en voor alle leeftijden. Ga op wandel!

2. Infomoment ‘Omgaan met rouw en verlies’ – 15 oktober – Brugge

Als de persoon waar je voor zorgt overlijdt, blijf je achter met gevoelens van gemis en vragen zoals 'hoe moet het nu verder?’. Tijdens dit infomoment met lotgenoten krijg je informatie over rouwen, troost en steun. Leer omgaan met rouw.

3. Infomoment ‘Vroegtijdige zorgplanning’ – 16 oktober – Gent

Wanneer zorg zich aandient, is het nuttig een aantal zaken op een rijtje te zetten. Waar moet je aan denken? Welke valkuilen zijn er? Wat is een wilsverklaring? In deze infosessie sta je stil bij deze en andere vragen. Ontdek hoe je een zorgplanning opstelt.

4. Infosessie dementie – 18 oktober – Aalst

Vlaanderen telt zo’n 100.000 personen met dementie, waarvan ongeveer 65% thuis woont. Er leven heel wat vragen en misverstanden rond dementie. Tijdens deze infosessie leer je meer over de diagnosestelling, de behandelingen, enz. Kom alles te weten over dementie!

5. Infomoment ‘Draag zorg voor jezelf’ – 18 oktober – Gent

Zorgen voor een ander is van alle tijden. Het lijkt vanzelfsprekend, maar mantelzorg is niet altijd een evidente keuze. In deze infosessie sta je stil bij je rol als mantelzorger. En op welke manier combineer je de zorg en je eigen leven? Krijg tips om in balans te blijven.

6. Stiltedag voor mantelzorgers – 20 oktober – Houthalen-Helchteren

Soms is het belangrijk je hoofd vrij te maken en alle zorgen en taken even te vergeten. Dat kan op deze stiltedag. Je ontdekt twee manieren om het stil te maken in je hoofd. Enerzijds staat natuur centraal en anderzijds creativiteit. Ontdek de stilte!

7. Mantelkracht – 23 oktober – Antwerpen

Heel veel thuiszorg staat of valt met de draagkracht van de mantelzorger. Als jouw mantelkracht het begeeft, moet de zorgbehoevende dikwijls noodgedwongen naar een voorziening verhuizen. Tijdens dit coachingsprogramma leer je je draagkracht te verhogen. Sta sterker in de zorg.

vrije tijd      0 reacties       05 oktober 2018

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties