Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

5 activiteiten voor mantelzorgers in januari

Onze kalender staat deze maand weer vol interessante of ontspannende activiteiten. Wij stellen vijf topactiviteiten voor. Benieuwd wat er nog te beleven valt? Neem een kijkje in onze kalender!

1. Workshop ‘Mindfulness’ – 21 januari – Tielt

Mindfulness draait rond 'aandacht geven'. Enkel ‘het nu’ telt. Je oefent tijdens deze workshop eenvoudige gedragstechnieken waardoor lichaam en geest in harmonie komen. Dat heeft een positief effect op de gezondheid. Volg een workshop mindfulness!

2. Infomoment ‘dementie’ – 22 januari – Gent

Over dementie leven heel wat vragen. In deze infosessie krijg je informatie over de verschijnselen en het verloop, de diagnosestelling, soorten dementie, de behandeling, maar vooral over het omgaan met de persoon met dementie. Kom meer te weten over dementie!

3. Infomoment ‘Samana vakanties’ – 22 januari – Aalst

Samana vakanties zijn er ook voor jou als mantelzorger. Je krijg een overzicht van de vakanties in 2019 en hoe deze ook voor jou als mantelzorger een deugddoende verademing kunnen zijn. Misschien is een Samana vakantie wel iets voor jou?

4. Infomoment ‘omgaan met medicatie’ – 24 januari – Eeklo

Mensen met een chronische ziekte gebruiken vaak verschillende medicijnen. Dat kan bepaalde risico's inhouden. Als mantelzorger sta je vaak in voor het toezicht op het medicatiegebruik. Leer bewust omgaan met medicatiegebruik.

5. Infomoment ‘het ABC van ontstressen’ – 25 januari – Sint-Niklaas

Wat is stress en wat is stressgedrag? Tijdens deze workshop leer je het ‘ABC van ontstressen’ en verneem je meer over de wetenschappelijke onderbouwing en bronnen. Je leert jezelf ontstressen op een gezonde, efficiënte en snelle manier! Laat die stress varen!

vrije tijd      0 reacties       18 januari 2019

Mantelzorger van de week: Joëlle Claesen

Joëlle verloor haar echtgenoot aan kanker. Tijdens zijn strijd tegen de genadeloze ziekte, stond ze als partner en mantelzorger zoveel …

mantelzorger van de week      3 reacties

Online infosessie: omgaan met rouw

Een naaste verliezen is altijd moeilijk, zeker als je hem of haar mantelzorg verleende. Plots kom je in een zwart …

beleving      0 reacties