Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Europese handicapkaart

Heb jij al gehoord van de Europese handicapkaart of de European Disability Card (EDC)? Dat is een kaart waarmee personen met een handicap kunnen genieten van voordelen bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. En dat verlicht jouw taak als mantelzorger. De kaart is bruikbaar in België en zeven andere Europese landen.

Voordelen
Dankzij de European Disability Card geniet je bij de deelnemende partners van maatregelen die je bezoek vergemakkelijken. Zoals kortingen, brochures in eenvoudige taal, en vlottere toegang en assistentie bij attracties of toeristische verblijven. Neem contact op met de organisator van de plaats die je bezoekt of raadpleeg de website van de organisatie om te weten welke voordelen de partner voor jou in petto heeft.

Voorwaarden
Je kan de kaart aanvragen als je erkend bent:

  • als persoon met een handicap door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
  • door de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid
  • of wanneer je kind in aanmerking komt voor een zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte (binnen het Groeipakket).

De kaart is vijf jaar geldig en alleen voor persoonlijk gebruik. Een overzicht van de Belgische partners vind je hier. De overige Europese partners zitten in Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië.

Meer informatie over de Europese handicapkaart en de aanvraagprocedure lees je hier.

reiskriebels      0 reacties       10 november 2021

Oproep: Samana TV zkt. mensen met een droom

Ken je Samana TV al? Je leest er hier alles over. Wist je dat Samana TV dromen waarmaakt?Ben je geraakt …

beleving      0 reacties

Mantelzorger van de week: Liesbet

Liesbet zorgt, samen met haar zussen, voor haar papa van 81 jaar. Hoe ervaart Liesbet haar taken als mantelzorger? Wat …

mantelzorger van de week      1 reactie