Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Als mantelzorger op vakantie? Ontdek de mogelijkheden!

Zomaar je valiezen pakken en de deur achter je dichttrekken kan niet langer. Maar dat wil niet zeggen dat je als mantelzorger niet meer op reis kan. Het vergt alleen wat meer voorbereiding en planning. Een eerste stap: bepalen wat jij en de persoon waar je voor zorgt leuk vinden. Wij zetten de mogelijkheden even op een rijtje.

Vakantie op maat

Samana, het vroegere Ziekenzorg CM, organiseert aangepaste reizen voor personen met een chronische ziekte of mensen met een handicap én hun mantelzorgers. Onder de noemer ‘Blijven reizen’ kan je bij hen terecht voor individuele vakanties of groepsvakanties in binnen- én buitenland. Jaarlijks organiseert Samana bijna 300 vakanties. De kans is dus groot dat er iets tussen zit dat jullie leuk vinden.

Bekijk het aanbod!

Daguitstap

Onderschat het genot van een daguitstap niet! Het is misschien geen echte reis, maar toch is dat vakantiegevoel niet veraf. Bovendien zijn jullie er even tussenuit, kunnen jullie de zorgen even vergeten en de batterijen weer opladen. Een uitje met iemand die zorg nodig heeft, vraagt wel wat organisatie. Op www.toegankelijkreizen.be vind je tal van vakantieadresjes in Vlaanderen en Brussel die toegankelijk zijn voor personen met extra noden. Je vindt er ook informatie voor het regelen van aangepast vervoer, verzorging, …

Inspiratie nodig voor een daguitstap? Hier vind je alvast drie leuke uitjes!

Respijtzorg

Wil je een mantelzorgpauze inlassen? Kies dan voor respijtzorg. Respijtzorg is een verzamelnaam voor uiteenlopende initiatieven die de zorg voor een bepaalde periode van je overnemen. Zo kan je wat tijd inplannen voor jezelf en terug op adem komen. Misschien zijn deze vier vormen van respijtzorg iets voor jou?

- Welwillende familieleden en vrienden die de zorg even overnemen
- Dag- en nachtopvang of weekend- en vakantieopvang
- Centrum voor kortverblijf
- Zorgboerderij

Heb jij plannen voor een reis of daguitstap? Heb jij tips voor andere mantelzorgers? Deel het op ons forum!

reiskriebels      1 reactie       06 april 2017
Guido V. liet reactie achter

Zie ook in het Forum.

Mantelzorger van de week: Joëlle Claesen

Joëlle verloor haar echtgenoot aan kanker. Tijdens zijn strijd tegen de genadeloze ziekte, stond ze als partner en mantelzorger zoveel …

mantelzorger van de week      3 reacties

Online infosessie: omgaan met rouw

Een naaste verliezen is altijd moeilijk, zeker als je hem of haar mantelzorg verleende. Plots kom je in een zwart …

beleving      0 reacties