Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Vallen: beter voorkomen dan genezen

Van 19 tot en met 25 april is het Week van de Valpreventie. Een belangrijk thema, want een op de drie ouderen valt minstens één keer per jaar. Omdat voorkomen beter is dan genezen, organiseert experte valpreventie Tinneke Claes in samenwerking met Logo Antwerpen, Kempen en Mechelen vier webinars rond valpreventie voor ouderen en mantelzorgers. 

‘Eén tegen allen, allen tegen vallen.’ Met die gedachte in het achterhoofd kozen de organisatoren vier thema’s voor de verschillende sessies:

  • Blijven bewegen als je ouder wordt
  • Wat moet je eten voor sterke spieren en botten?
  • Stevig in je schoenen staan
  • Een beweegveilige omgeving

De eerste webinar, of interactieve internetlezing, gaat door op maandag 19 april van 19 tot 20 uur en wordt gegeven door sporttherapeute Natasja Maes. Inschrijven voor deze en de volgende webinars kan hier. Geen tijd om de sessies live te volgen? Je bent met je gat in de boter gevallen, want de webinars worden opgenomen en nadien op vlaamselogos.be/allentegenvallen geplaatst. Een aanrader! 

gezondheid      0 reacties       08 april 2021

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties