Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Uitdaging: minderen met zout

Strooi jij nogal kwistig met het zout? Tijd voor een nieuwe start. Investeer in je gezondheid en probeer wat minder zout te consumeren. Ontdek vijf andere smaakmakers, die veel gezonder zijn.

Basilicum

Basilicum is niet meer weg te denken uit de Italiaanse keuken. Overheerlijk in combinatie met tomaat en mozzarella of in een zelfgemaakte pesto. Maar ook vele andere gerechten kunnen een vleugje basilicum gebruiken. Strooi de basilicum er op het einde vers over, zo blijft het ietwat zoete aroma behouden.

Bieslook

De milde uiensmaak van bieslook is perfect om salades en dressings extra smaak te geven. Laat de gesnipperde bieslook niet meekoken, maar voeg het rauw toe aan het einde van de bereiding.

Peterselie

Peterselie is supergezond! Het zit boordevol vitamine C en mineralen. Voeg het toe aan je visgerechten of stoofpotjes voor een frisse toets. Of strooi het over je omelet, aardappelen of salade. Er zijn maar weinig gerechten waar peterselie echt niet bij zou passen.

Rozemarijn

Gebruik rozemarijn niet rauw, de blaadjes zijn hier veel te taai voor. Laat de blaadjes meekoken in je saus of met je vlees. Zo hebben ze voldoende tijd om hun smaak af te geven. Een topgerechtje om duimen en vingers af te lekken: aardappelen in de oven met look, rozemarijn en een scheutje olijfolie.

Citroensap

Voeg op het einde van het kookproces een scheutje citroen toe. Je gerecht wordt meteen intenser, pittiger en frisser van smaak. En veel gerechten kunnen dat tikkeltje extra wel gebruiken.

Wat is jouw favoriete smaakmaker en met wat combineer je het?

gezondheid      0 reacties       02 juli 2016

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties