Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Superman(tel) in Ouwegem

Hoe leg je aan een kind uit de derde kleuterklas uit wat een mantelzorger is? Geen simpele opdracht. Maar in de derde kleuterklas in Ouwegem zijn ze daar met verve in geslaagd. De kleuters leerden er over ziek zijn, zorgen voor en mantelzorg. Ze luisterden naar het verhaal van Christine en Armelle en naar het verhaal van Superman(tel). Speciaal voor Christine en Armelle hadden ze met z'n allen een mooie supermantel ingekleurd.

‘Superman(tel)’ gaat over een broer en een zus die samen op zoek gaan naar een superheld. En ze ontdekken dat ze die niet eens heel ver moeten zoeken : oma die zorgt voor opa.

Het boek – van Emy Geyskens en Emilie Timmermans - richt zich tot kinderen van de derde kleuterklas en het eerste en tweede leerjaar. Het boek kost 15 euro, 12 euro voor CM-leden (+ verzendingskosten). Je kunt het via mail bestellen bij daisy.celis@cm.be.

Er is ook een educatief luik aan verbonden waarmee leerkrachten in de klas verder op het thema kunnen doorgaan.

gedachtenvoer      0 reacties       09 februari 2015

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties