Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Filmptip: Away from her

Met dit regiedebuut bewijst de Canadese actrice Sarah Polley dat ze meer kan dan enkel acteren. De toen 28-jarige regisseuse snijdt in haar film met succes een volwassen thema aan: alzheimer.

Het plot is gebaseerd op het kortverhaal The Bear Came Over The Mountain van Alice Munro. Fiona en Grant zijn al 45 jaar gelukkig getrouwd. Wanneer Fiona symptomen van Alzheimer begint te vertonen, wil ze zelf naar een verzorgingstehuis, om Grant te sparen. Maar in het tehuis raakt ze meer en meer gehecht aan een medepatiënt, terwijl de herinnering aan Grant begint te vervagen.

Doordat alles sereen in beeld gebracht is, straalt de film een sfeer van berusting uit. Actrice Julie Christie, die de rol van Fiona voor haar rekening neemt, kreeg terecht meerdere awards voor haar vertolking.

gedachtenvoer      0 reacties       19 juni 2014

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties