Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

ZoJong! Het eerste online platform voor jonge mantelzorgers

Julie is 21 en studeert pedagogische wetenschappen aan de UGent. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter het eerste online platform voor jonge mantelzorgers. Haar doelgroep omvat twintig- tot veertigduizend jongeren onder de 25 jaar die zorgen voor iemand met een ziekte, beperking, verslaving of iemand met psychische problemen.

In tegenstelling tot volwassen mantelzorgers, krijgen jonge mantelzorgers geen steun en tegemoetkoming van de overheid. Volgens Julie verdienen ze meer erkenning. Ze hoopt dat haar platform ZoJong! een lichtpuntje is voor jonge mantelzorgers die soms geconfronteerd worden met donkere ervaringen.

Als jonge mantelzorger kan je er, anoniem en in alle veiligheid, je verhaal delen. Ook personen die hun verhaal liever niet willen delen, maar wel steun vinden in de ervaringen van anderen, een luisterend oor zoeken of even willen chatten kunnen op het platform terecht. Op de website vind je handige tips & tricks die je helpen jezelf niet te verliezen in de mantelzorg, advies die zowel jong als oud kan gebruiken.

Neem zeker een kijkje op de website van ZoJong!

beleving      0 reacties       08 oktober 2021

Mantelzorger van de week: Ann

Ann is sinds eind 2020 mantelzorger voor haar ouders. Het is vaak kwestie van een goede balans te vinden. Je …

mantelzorger van de week      5 reacties

Boekentip: Zorgen van een mantelzorger

In zorgen van een mantelzorger werpt hoogleraar in de ouderenpsychologie Anne Margriet Pot haar blik op de mantelzorg. Ze put …

vrije tijd      0 reacties