Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Vier levensechte mantelzorgverhalen

De coronacrisis maakt de mantelzorg verlenen in veel gevallen nog zwaarder dan voordien. Samana Limburg sprak met vier mantelzorgers over de impact van de crisis op hun zorgtaak. 

Connie, Sylvia, Mellanie en Gamze vertellen openhartig hun verhaal. Ze schetsen hun zorgsituatie en vertellen hoe ze het voorbije jaar hebben beleefd. Dat resulteert in vier menselijke portretten. Zelf geen mantelzorger? Dan kan je je via de video’s inleven in de rol van een mantelzorger. Wie zelf mantelzorger is, zal zich in deze verhalen herkennen en er hopelijk steun in vinden.

Connie verloor haar vader tijdens de coronacrisis.


Sylvia zorgt voor haar vader en moeder.


Mellanie zorgt voor haar dochter Lio.


Gamze zorgt voor haar dementerende moeder.


Op deze pagina vind je een bundel met nog meer verhalen en getuigenissen van mantelzorgers tijdens corona. Aarzel niet om jouw zorgverhaal te delen in de reacties!


beleving      0 reacties       25 maart 2021

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties