Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Vier de 'Dag van de Mantelzorg'

Op 23 juni vieren we de 'Dag van de Mantelzorg'. Die valt, naar goede gewoonte, rond de langste dag van het jaar. Een symbolische verwijzing naar alle tijd die mantelzorgers – vaak de klok rond – investeren in de zorg voor een ander. Redenen genoeg om hen stevig in de bloemetjes te zetten!

Mantelzorgontbijt
zaterdag 22 juni (9u30) – Kessel-Lo (Vlaams-Brabant)
Een ontbijt met alles erop en eraan? Als blijk van waardering voor al wat mantelzorgers doen, biedt Samana een heerlijk ontbijt aan in een sfeervol kader. Zo kan je gezellig keuvelen met andere mantelzorgers.
Ja, een ontbijt zie ik wel zitten.

Stappen voor mantelzorg
zondag 23 juni (14u) – Zuienkerke (West-Vlaanderen)
Trakteer jezelf op een wandeling rond het meer van domein Polderwind. Randanimatie, zoals varen met een pedalo (ook geschikt voor rolstoelgebruikers), een initiatie vissen of varen met zeilschepen op afstandsbediening, is voorzien.
Ja, ik wil een dag aan het water doorbrengen.

Wandelen voor mantelzorg
zondag 23 juni (14u) – Vilvoorde (Vlaams-Brabant)
Een frisse neus halen, is altijd een goed idee. Vertrek op de Grote Markt van Vilvoorde voor een gezinsvriendelijke en rolstoeltoegankelijke wandeling van 2 tot 5,5 km. Die kan je begeleid of individueel doen. Na de wandeling kan je nog gezellig napraten op een terrasje.
Ja, ik wil de benen strekken.

Verwendag voor mantelzorgers
maandag 26 juni (11u) – Hasselt (Limburg)
Geniet op de abdijsite van Herkenrode van een dag vol verwennerij. Er is voor ieder wat wils. Een lezing en yogasessie door Evy Gruyaert, boeket schikken, show cooking, lezing en signeersessie van Kristien Hemmerechts, poëzie en gelukswandelingen zijn maar een kleine greep uit het uitgebreide programma.
Ja, ik heb zin in een verwendag.

Ontbreekt er volgens jou nog een activiteit in onze kalender? Voer je activiteit zelf in of stuur een mailtje naar info@ma-zo.be!

beleving      0 reacties       21 juni 2019

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties