Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

PRISMA

Om meer zicht te krijgen op de draagkracht van mantelzorgers, die zorgen voor personen met een handicap, gingen het Verwijzersplatform, KULeuven en Odisee een samenwerking aan. Ze ontwikkelden een instrument waarmee de draagkracht en ondersteuningsnoden van mantelzorgers, die zorgen voor een persoon met een handicap, kunnen onderzocht worden.

Met de opgeleverde resultaten kunnen er dan gerichte acties ondernemen worden om tegemoet te komen aan de noden van de mantelzorgers en hen te helpen hun draagkracht te versterken.
Dat instrument is PRISMA geworden. PRISMA werd oorspronkelijk ontwikkeld als een papieren instrument. Om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten werd er nu ook een digitale versie ontwikkeld.

Meer informatie over PRISMA kan je terugvinden op de www.prisma-mantelzorg.be.

Als je veel energie in een ander steekt, loop je al gauw jezelf voorbij. Hoe belast ben jij? Doe de belastingstest.

beleving      0 reacties       20 mei 2015

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties