Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Online infosessie: omgaan met rouw

Een naaste verliezen is altijd moeilijk, zeker als je hem of haar mantelzorg verleende. Plots kom je in een zwart gat terecht. Dat maakt het verwerkingsproces er natuurlijk niet gemakkelijker op. Ben jij net een dierbare verloren? Dan is het online infomoment van Samana rond verlies beslist iets voor jou. 

Verlieservaringen en rouwen hebben invloed op je dagelijks leven. De impact ervan wordt bovendien nog steeds erg onderschat. Marijke Josephy is lesgever en psychotherapeute. Vanuit haar 40-jarige werkervaring rond rouw en eigen rouwervaring wil ze meer inzicht geven in het rouwproces. Met heel concrete voorbeelden werpt ze een blik op de verlies- en herstelgerichte kant van rouw. 

Tijdens dit moment wil Samana je informatie, tips en aandachtspunten geven. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om gedachten, gevoelens en ervaringen te delen met anderen. Het infomoment gaat door op vrijdag 21 januari van 19 tot 20.30 uur en inschrijven kan via deze link. Iedereen bij Ma-zo wenst je alvast veel sterkte bij het omgaan met je verlies. 

beleving      1 reactie       14 januari 2021
Christine P. liet reactie achter

Misschien zou het nuttig zijn om zo'n sessie ook te organiseren voor mantelzorgers die nog steeds voor hun zieke zorgen.

Als iemand zwaar ziek is, achteruit gaat, steeds meer zorg nodig heeft, kom je als naaste ook in een langdurig proces van verlies en rouw terecht. Hoe sterker een mantelzorger hierin gesteund wordt, hoe beter hij/zij dit kan dragen. De mantelzorger verliest daarenboven ook vrijheid, onbezorgdheid, tijd voor eigen activiteiten als er meer zorg nodig is. Dat is een dubbel verlies.

Mantelzorger van de week: Ann Pauwels

Voor Ann is ‘zorgen voor’ dé rode draad in haar leven. Al sinds ze zich kan herinneren, zorgt ze mee …

mantelzorger van de week      7 reacties

Digitaal samenzijn

Omdat echte samenkomsten nog niet kunnen, blijft Samana je ondersteunen met gratis digitale sessies. Het enige wat je nodig hebt …

beleving      0 reacties