Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Maczima december 2015

Maczima is het tijdschrift van Ziekenzorg CM. Het verschijnt 10 keer per jaar en biedt informatie over de brede leefwereld van zieke personen en mantelzorgers. Maczima brengt boeiende dossiers, getuigenissen, reportages, praktische informatie over mode, toerisme, aanpassingen,voorzieningen, enzovoort. Deze maand in Maczima :

Zangeres Kathleen Aerts
Voormalig K3-lid Kathleen Aerts schreef een eerlijk boek over leven met een jongdementerende moeder. “Veel mensen weten niet dat iemand met Alzheimer helemaal ontgeest. Wie je ooit was, verdwijnt helemaal. De enige manier om met de ziekte om te gaan, is zoveel mogelijk de persoon van vroeger terug op te zoeken.”

Ik ben bang dat ik slecht nieuws heb
Al twintig jaar brengt Carla Cobbaut slecht nieuws bij familieleden van slachtoffers. Dat slachtofferbejegening op een correcte manier gebeurt, is essentieel voor een vaak lang en moeilijk rouwproces. Daarom vindt zij het belangrijk dat er ook in de toekomst voldoende aandacht is voor slachtofferzorg. In haar boek ‘Ik ben bang dat ik slecht nieuws heb’ doet ze verslag over de hartverscheurende situaties waarin ze terechtkomt.

Bekende Vlamingen schenken hun hart
HeArt is een schitterend boek dat gaat over orgaandonatie, een thema dat tot op vandaag nog altijd een heet hangijzer blijkt… De grote vraag, het te kleine aanbod, de aanhoudende terughoudendheid bij nabestaanden om de organen van hun geliefde overledene weg te schenken… Liefst 61 bekende Vlamingen waren bereid om op een ludieke manier op de foto te gaan en zo te helpen orgaandonatie uit de verdomhoek te halen!

Lekker eten na een maagverkleining
Mensen die een maagverkleining ondergaan hebben, moeten een normaal en volwaardig sociaal leven kunnen leiden, vindt prof. dr. Kristel De Vogelaere. De levenskwaliteit van haar patiënten ligt haar nauw aan het hart. In haar boek ‘Lekker eten na een maagverkleining’ geeft ze een reeks lekkere en praktische voedingstips.

Voor een abonnement op Maczima (10 euro voor 10 nummers) kun je terecht bij Ellen Panne, T. 02 246 47 00, maczima@cm.be

beleving      0 reacties       01 december 2015

Mantelzorger van de week: Rita Jacobs

Rita zorgt, samen met haar broer en zussen, voor haar moeder van 84 jaar. Hoe ervaart Rita haar taken als …

mantelzorger van de week      2 reacties

Ervaring met (risico op) drukletsels?

Hogeschool Gent voert een onderzoek uit naar drukletsels. Zorgde jij al voor iemand die last had van of moest opletten …

belangen      0 reacties