Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Boodschappenlijn Samana helpt mantelzorgers

Als mantelzorger ga je vaak naar de winkel voor je zorgbehoevend(e) familielid of vriend. Dat neemt veel tijd in beslag. Heb je soms het gevoel dat je te veel hooi op je vork neemt? Dan is de Samana Boodschappenlijn iets voor jou!

De Samana Boodschappenlijn is een gratis telefoonlijn om boodschappen aan jouw huis of aan het huis van de zorgbehoevende, geleverd te krijgen. Het is een dienst gedragen door – vrijwillige – mensen uit je buurt, die je boodschappen meebrengen wanneer ze zelf naar de winkel gaan.

Hoe werkt het?

  • Je belt de Samana Boodschappenlijn op het nummer 0800 95 001 (op weekdagen van 10 tot 12u).
  • Een operator noteert wat je nodig hebt en vertelt je hoeveel dat gaat kosten.
  • Vervolgens neemt een boodschapper contact met je op om af te spreken wanneer hij de boodschappen kan leveren.
  • Bij levering betaal je bij voorkeur via de Payonic-applicatie of een overschrijving via je bank-app. Indien je niet over een smartphone beschikt, kan je later via een overschrijvingsformulier het verschuldigde bedrag overschrijven. Cash wordt best in deze coronatijden uit voorzorg zoveel mogelijk vermeden, maar als het echt niet anders kan, wordt het toch aanvaard. Pluspunt: je betaalt geen leveringskosten.

Heb je nog vragen? Surf naar www.samana.be/boodschappenlijn of contacteer boodschappenlijn@samana.be.


beleving      0 reacties       09 september 2021

Mantelzorger van de week: Roger Van Turnhout

Het helpen van andere mensen is superbelangrijk voor Roger. Want naast mantelzorger is Roger ook vrijwilliger. Aan engagement zeker geen …

mantelzorger van de week      4 reacties

Nieuwe regels omtrent mantelzorgverlof

De combinatie werk en mantelzorg is niet altijd eenvoudig. Sinds een jaar kan je als werknemer mantelzorgverlof opnemen. Maar het …

actua      0 reacties