Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

8 activiteiten die je niet mag missen in mei!

Snuister eens rond in onze kalender en ontdek een heleboel leuke en interessante activiteiten. Je vindt beslist iets naar je zin. Kan je niet kiezen? Geen paniek! Wij lijsten alvast 8 activiteiten op die je niet mag missen deze maand. Van een leerrijke workshop en interessant infomoment tot een toffe uitstap, er is voor ieder wat wils!

1. Infomoment - Langer thuis - 9 mei - Eeklo

Kan technologie, automatisering of domotica in de zorg mee het hoofd bieden aan een vergrijzende bevolking? Welke technologieën kunnen er voor zorgen dat iemand langer zelfstandig thuis kan blijven wonen? Het persoonlijk alarm, elektrische rolluiken ... kennen we al. Maar wat is er nog allemaal op de markt? Ontdek de verschillende mogelijkheden.

Meer info? Klik hier!

2. Workshop - Handig in mantelzorg: hef- en tiltechnieken én meer - 11 of 30 mei – Dilbeek of Haren

Hoe ondersteun ik een zorgbehoevende bij het eten? Hoe begeleid ik een rolstoelgebruiker? Op deze en vele andere praktische vragen krijg je tijdens deze workshop een antwoord. Samen testen we enkele technieken uit dat jouw comfort en dat van de zorgbehoevende aanzienlijk kan verhogen.

Meer info? Klik hier!

3. Infomoment - Draag zorg voor jezelf - 16 mei - Deinze

Het lijkt vanzelfsprekend dat je zorgt voor iemand die je nauw aan het hart ligt, maar mantelzorg is niet altijd een evidente keuze. Tijdens dit infomoment wordt er stilgestaan bij de rol van de mantelzorger, je gevoelens en vragen als: op welke manier combineer ik de zorg met andere dingen in mijn leven? Je krijgt tips mee om de 'balans' in evenwicht te houden.

Meer info? Klik hier!

4. Infomoment - Zorg en de sandwichgeneratie - 16 mei - Mol

Heb jij kinderen die nog rekenen op jouw hulp, kleinkinderen waarop je past, en ouders die meer en meer beroep doen op jou? Dan voel je jou misschien 'gesandwiched' tussen de oudere en jongere generatie, geklemd tussen allerlei verwachtingen. Hoe ga je om met deze verwachtingen, de tegenstrijdige gevoelens en je eigen behoeften? Tijdens dit infomoment kom je het te weten.

Meer info? Klik hier!

5. Ontmoeting - Mantelzorgcafé - 18 mei - Aarschot

Wil je eens een babbeltje slaan met andere mantelzorgers? Dan is een mantelzorgcafé iets voor jou! De zorgtaak op zich nemen, is niet altijd eenvoudig. En het gevaar om geïsoleerd te geraken is reëel. Als je deelneemt aan een mantelzorgcafé kan je ervaringen en frustraties delen. Dat kan deugd doen! Het is ook de ideale manier om je te ontspannen, een drankje te nuttigen en gedachten en tips uit te wisselen met lotgenoten.

Meer info? Klik hier!

6. Ontmoeting - Ontspanningsgroep voor mantelzorgers - 18 mei - Kessel-Lo

Als mantelzorger is het goed om geregeld op adem te komen. Ontspanning is belangrijk - we zouden zelfs durven zeggen noodzakelijk - om de zorg vol te kunnen houden. Zin om samen met andere mantelzorgers een wandeling te maken, iets kleins te koken of een museum te bezoeken? Dan is deze ontspanningsgroep voor mantelzorgers zeker iets voor jou!

Meer info? Klik hier!

7. Workshop - Fit in je hoofd - 20 mei - Hasselt

Hoe veerkrachtig ben jij? Het hoofd boven water houden wanneer je allerlei zaken moet combineren (werk, zorg, gezinsleven, …) is niet altijd gemakkelijk. Een getrainde lesgever dompelt je gedurende twee uur onder in de wereld van de veerkracht. Met tien eenvoudige tips kan je je veerkracht boosten. Je krijgt bovendien de tools in handen voor een gezonder leven.

Meer info? Klik hier!

8. Infomoment - Mantelzorg en werk, je loopbaan - 22 mei - Hasselt

Mantelzorger zijn hoeft niet persé een of/of-verhaal te zijn. Dat geldt ook voor wat de keuze betreft tussen werken of thuisblijven. Je kan de zorg voor iemand opnemen, terwijl je toch buitenshuis blijft werken. Al is deze combinatie vaak allesbehalve eenvoudig. Tijdens deze infosessie geven we een overzicht van de verschillende mogelijkheden om werk en mantelzorg te combineren.

Meer info? Klik hier!

beleving      0 reacties       05 mei 2017

Mantelzorger van de week: Joëlle Claesen

Joëlle verloor haar echtgenoot aan kanker. Tijdens zijn strijd tegen de genadeloze ziekte, stond ze als partner en mantelzorger zoveel …

mantelzorger van de week      3 reacties

Online infosessie: omgaan met rouw

Een naaste verliezen is altijd moeilijk, zeker als je hem of haar mantelzorg verleende. Plots kom je in een zwart …

beleving      0 reacties